Vágólapra másolva!
A rasszizmus a futballpályán és annak környékén is gondot okoz, nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában. A legutóbbi időben főleg Olaszországban jelentett nagy problémát a szurkolók rasszista viselkedése, de úgy tűnik, hogy most Németországban is felbukkant a dolog. A Borussia Dortmund középpályása, Dedé ugyanis kijelentette, hogy ha nem tesznek az ügyben valamit, akkor távozik a klubtól.

A színes bőrű brazil futballista ugyan nem a szurkolóktól kapott hideget-meleget, hanem a magánéletben kellett szembesülnie azzal, hogy a rasszizmus még mindig létező jelenség Németországban. Dedé egy másik brazillal, a Kaiserslauternben szereplő Lincolnnal egy diszkóba szeretett volna bejutni, de bőrszínük miatt nem engedték be őket a szórakozóhelyre.

"Nem ez volt az első eset, hogy hasonló bánásmódban volt részem, és ha egyszer nem érzem jól magam, akkor nem fogok hezitálni azon, hogy odamenjek az elnökhöz, és kijelentsem, hogy távozni akarok. Jól alakulnak a dolgaim a klubnál, de az életkörülmények legalább ugyanolyan fontosak a számomra, mint a foci vagy a pénz. Lehet, hogy kitöltöm a 2002-ig szóló szerződésemet, lehet, hogy tovább maradok, de az is elképzelhető, hogy hamarosan távozom a BVB-től" - jelentette ki Dedé. Távozása nagy veszteség lenne a dortmundiak számára, hiszen az utóbbi időben alapembernek számít a csapatban, amely négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel áll a Bundesliga élén.