Vágólapra másolva!
Változatos, nagy iramú, fordulatos meccsen a határtalan lelkesedéssel küzdő, és a helyzeteit jobban kihasználó Sopron megérdemelten nyert.

Labdarúgó NB I, 8. forduló:
Sopron-Zalaegerszeg 3-2 (1-0)
Sopron, 5000 néző, V: Kiss B.
Sopron: Horváth T. - Vincze, Szabados, Salagean (Sira 76.) - Orabinec, Horváth R., Csiszár, Somogyi, Tóth I. (Perger 65.) - Bausz (Nagy T. 52.), Tóth M.
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Telek, Csóka (Babati 56.), Szamosi - Nagy L., Udvari, Balog, Egressy - Kenesei, Waltner
gól: Orabinec (26.), Tóth M. (53.), Csiszár (84.), illetve Egressy (56., 72.)
sárga lap: Salagean (72.), Csiszár (85.), illetve Nagy L. (11.), Telek (40.)

26. perc: Orabinec meredek kiugratást kapott a jobb szélen. Egy méterre az oldal- és az alapvonal találkozásától középre lőtte az általa épphogy elért labdát, amely a kétségbeesetten nyújtózkodó Turi fölött a jobboldali kapufáról a hálóba hullott (1-0).

53. perc: Csiszár ívelt előre szabadrúgást az egerszegi térfél közepéről, Horváth R. balról, az alapvonal közeléből középre fejelte a labdát, amelyet a berobbanó Tóth M. közvetlen közelről a kapuba kotort (2-0).

56. perc: Bedobás után Waltner mellel, az ötös jobboldali sarkánál helyezkedő Egressy elé tette a labdát, aki a kapu jobboldalába lőtt (2-1).

72. perc: Kenesei ívelt szabadrúgást középre a jobbösszekötő helyéről, és az érkező Egressy 8 m-ről a kapu baloldalába csúsztatott (2-2).

84. perc: Sira húzott el a jobboldalon, középre adott, Csiszár lövése levágódott az egyik zalai védőről, ám visszapattant elé és 10 m-ről, ballal a jobb sarokba helyezett (3-2).

Reszeli Soós István: "Úgy érzem, csapatunk játékával visszahozta az emberek szájára a mosolyt, amely eltűnt onnan, azok után, amit labdarúgásunk az elmúlt hetekben kapott. Jól, felszabadultan játszva egy nagyszerű csapatot vertünk meg. Gratulálok mindkét gárda játékosainak és köszönöm a közönség buzdítását."

Bozsik Péter: "Kétgólos hátrány után ébredtünk fel hetek óta tartó Csipkerózsika álmunkból, bár mezőnyben addig is egyenrangú ellenfelei voltunk a Sopronnak. Akkor nagyon sok akarati tényezőt mozgósítva még egyenlítettünk, ám a végén bebizonyosodott, hogy a korábban elvesztett fonalat csak vért izzadva találhatjuk meg újra."

Botár László

Korábban:

Tovább szenved a Dunaferr