Vágólapra másolva!
A Sopron-ZTE meccs  72. percében Fedor Sándor, a hazaiak pályaedzője cseréhez hívta Varga Krisztiánt. Közben Kenesei szabadrúgáshgoz készült. Beíveléséből Egressy kiegyenlített, Reszeli Soós István vezetőedző pedig villámgyorsan döntött: a védő Varga helyett a támadó Sirát dobta harcba.

Forrás: Sztár Sport
Legszebb öröm a gólöröm

Abban, hogy Salagean helyére támadót küldött a pályára Reszeli, egyrészt benne volt a szándék, hogy a Matáv támadni, nyerni akar, másrészt viszont magában hordozta egy-egy gólveszélyes zalai kontra kockázatát is, a győzelem megszerzése ugyanis a vendégek számára is kézzelfogható közelségbe került. Telekék egyébként esetleges sikerükkel - mivel az MTK csak egy nappal később játszott - szombaton a tabella élére ugorhattak volna.

Az utolsó negyedórában az addig is jobban játszó Sopron akarata érvényesült és a hűség városának szülötte, Csiszár Ákos a gyengébb lábával, a ballal élete első soproni gólját szerezte a legmagasabb osztályban. Ezzel nyertek a hazaiak, de hogy mennyire volt fontos volt ez a siker a soproniak számára, azt csak a nyolcadik forduló több eredménye mutatta meg.

A győztes gólt szerző Csiszár extázisban rohant gólja után ünnepeltetni magát a szurkolókkal. "Mivel soproni vagyok, úgy érzem, szeretnek a szurkolók, de erre mindig is szerettem volna a pályán nyújtott teljesítményemmel is rászolgálni" - mondta Csiszár. "Most jól ment a játék a csapatnak, egy nagyon erős ellenfelet győztünk le, és sikerült kiszolgálnunk a soproni közönséget. Ezek után egészséges önbizalommal léphetünk pályára Kispesten is, ahol - ha a szombati játékunkat meg tudjuk ismételni - esélyesek vagyunk a három pont megszerzésére. Remélem, ez a jó forma most fordulókon át elkísér bennünket."

Botár László

Korábban: