Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság második fordulójának vasárnapi játéknapján az előzetesen bajnokesélyesnek kikiáltott csapatok közül sem az FC Barcelona, sem a Valencia nem tudott nyerni. A két pont elhullajtása különösen a katalánok számára volt kellemetlen, a Barca ugyanis hazai pályán fogadta a Rayo Vallecanót, ám Rivaldo nélkül nem nagyon tudta feltörni a madridiak védelmét.

Az argentinok elleni világbajnoki selejtezőn megsérült szupersztár helyét egy másik brazil, a fiatal Geovanni foglalta el, ám nem tudta pótolni Rivaldót. Igaz, nem csak ő futballozott gyengén, a katalánok másik két támadója, Patrick Kluivert és Javier Saviola sem villogott, így az első félidőben nem született gól.

A hazaiak díszpáholyban helyet foglaló elnöke, Joan Gaspart ennek ellenére pókerarccal ült, csak akkor húzódott fel kissé a szemöldöke, amikor a brazi Fábio Rochemback cselezni próbált az oldalvonal mellett, ám a lábáról kiperdült a labda. A presidente a szünet után már nem volt ilyen nyugodt, különösen, amikor a vendégek egy vitatható tizenegyest kaptak, amit Moisés Arteaga gond nélkül értékesített is.

Ezt követően ugyan kissé rákapcsolt a Barca, és sikerült is kiegyenlítenie (Fábio Rochemback bombája előbb kipattant a kapufáról, majd a Saviola melléről eléperdülő labdát a hálóba lőtte némi védői segédlettel), de a vendégek ezután is közelebb álltak a győzelemhez. Amikor például a francia Roy lövése előbb a baloldali, majd a jobboldali kapufára pattant, és onnan perdült a katalánok kapusának, Roberto Bonanónak a kezébe, akkor valószínűleg Gaspart is fellélegzett a díszpáholyban.

A Valenciának valamivel nehezebb dolga volt, hiszen a Real Valladolidhoz utazott, márpedig a lila-fehérek otthon mindenki ellen a győzelem esélyével lépnek pályára. Most is hamar megszerezték a vezetést Caminero fejesével, és a vendégek sokáig csak a helyzetekig jutottak el. A Valencia becsületét végül a nyáron szerződtetett Salva védte meg, aki ezzel első gólját szerezte újdonsült csapata színeiben. Valószínűleg nem az utolsót...

Az első helyen a Celta Vigo áll, amely az első körben három gólt rúgott az Osasunának, most pedig ugyanennyit vágott a Tenerife ellen. A vigóiaknak csak az első találat megszerzéséig volt nehéz dolguk, ám miután kaptak egy meglehetősen vitatható tizenegyest, amelyet Catanha értékesített (igaz, előbb kissé összeveszett Gustavo Lópezzel azon, hogy melyikük végezze el a büntetőt), bedarálták ellenfelüket.

Korábban: