Vágólapra másolva!
Az európai bajnokságok hétvégi fordulói bővelkedtek kiváló teljesítményekben, ám minden bizonnyal még közülük is kiemelkedik a lengyel Wisla Kraków csatárának, Maciej Zurawskinak az eredménye. A támadó ugyanis a GKS Katowice elleni idegenbeli bajnokin egymaga öt gólt szerzett!

Zurawski egymaga küldte
padlóra a Katowicét

Az 1997-98-as idényben például fél szezon alatt négy találatig jutott, amikor a város patinásabb egyesülete, a Lech Poznan leigazolta. Itt a bajnokság második felében két gólt szerzett, majd a következő pontvadászatban alaposan kitett magáért, hiszen 11 alkalommal volt eredményes, aminek köszönhetően a nemzeti tizenegybe is meghívót kapott. A következő idényt már a Wisla Krakówban kezdte, ahol felülmúlta előző teljesítményét, hiszen 12 gólt ért el. A legutóbbi pontvadászatban ugyan valamivel kevesebbszer volt eredményes, de a Wisla így is bajnoki címet szerzett.

A jelenlegi sorozatban Zurawski eddig kissé visszafogta magát, de a GKS Katowice szurkolóinak legnagyobb bánatára most megmutatta, hogy továbbra is érti a góllövés mesterségét. Először a 17. percben talált be, majd még az első félidőben további három gólt ért el. Amikor a második játékrész elején megint betalált, már-már rekorddöntésről kezdtek beszélni a lelátón, de Zurawski ezzel befejezettnek tekintette mesterművét.