Vágólapra másolva!
David Dein, az Arsenal labdarúgócsapatának elnökhelyettese felszólította a vezető európai klubokat, hogy akadályozzák meg a francia idegenlégiósaik szereplését a válogatottban az Ausztrália elleni, november 15-i melbourne-i barátságos mérkőzésen.

Dein a Bayern München, a Real Madrid, a Manchester United, a Chelsea, a Fulham, az AS Roma, a Juventus és az AC Parma vezetőihez fordult kérésével.

"A klubok nem azért adnak rendkívül magas fizetést a Barthez-, Zidane-, vagy Vieira-szintű klasszisoknak, hogy utána a válogatottal utazgassanak a világban" - jelentette ki Dein. "November 21-én és 22-én Bajnokok Ligája-forduló van, előtte 17-én és 18-án bajnoki meccseket kell játszani, az ausztráliai mérkőzés előtt és után is legalább három nap pihenőre van szükségük a futballistáknak az időeltolódás miatt."

Dein szerint, ha valamennyi klub összefog, akkor meg lehet akadályozni a klasszisok szereplését Melbourne-ben: "Ismerem a FIFA rendelkezését, hogy egy évben a tétmeccseken kívül hét barátságos összecsapásra el kell engedni a válogatott játékosokat. Mégis úgy gondolom, hogy ha valamennyi vezető európai klub összefog, akkor a nemzetközi szövetség is kénytelen lesz felülvizsgálni ezt a szabályt."

A jelenleg érvényben lévő előírások értelmében a FIFA pénzbüntetéssel sújthatja vagy kizárhatja a nemzetközi kupaküzdelmekből azokat a klubcsapatokat, amelyek nem engedik el légiósaikat a válogatott mérkőzésekre.

Korábban: