Vágólapra másolva!
A keddi napon öt mérkőzést játszottak le az UEFA-kupa első fordulójában, és a találkozókon közül kettőn még gól sem született. A francia SAOS Troyes viszont hat góllal ünnepelte, hogy fennállása során először szerepel a nemzetközi kupaporondon.

A gall kiscsapat az Intertotó-kupán keresztül verekedte fel magát az UEFA Kupa főtáblájára, menet közben olyan gárdákat búcsúztatva, mint a VfL Wolfsburg és a Newcastle United, így várható volt, hogy a szlovák MSK Ruzemberok nem fog túl sok gondot okozni neki. Így is történt: a hazaiak már a 20. percben megszerezték a vezetést a nemrég szerződtetett Patrice Loko fejesével, és az egykori válogatott labdarúgó vezérletével valósággal edzőmérkőzéssé degradálták az összecsapást. Loko mellett Sammy Boutal volt a találkozó hőse, aki mesterhármast szerzett, és a visszavágót már csak a rend kedvéért kell lejátszani, a továbbjutás már az első meccsen eldőlt.

Szintén sima hazai győzelmet aratott a holland Roda JC Kerkrade, amelynek ellenfele az izlandi Fylkir volt, de a kerkradei együttes egyáltalán nem nyújtott meggyőző teljesítményt. Első találatukhoz a vendégek kapusának, Kjartan Sturlusonnak a hatalmas hibája kellett (a portás egy szögletet követően kiejtette a labdát), és az izlandiak a második félidő elején kétszer is kiegyenlíthettek volna. Helyzeteik azonban kimaradtak, és a Roda görög támadója, Jannisz Anasztasziu büntetett.

Szintén ezen a napon mutatkozott be az UEFA Kupában a szlovák Matador Púchov, amely a német SC Freiburgot fogadta. A szlovákiai kisváros stadionjában eredetileg nincsen villanyvilágítás, ám a meccset közvetíteni akaró ZDF külön szállítható reflektorokat bérelt, hogy a megfelelő fényviszonyokat biztosítsa. A tragikus amerikai események miatt a közvetítés elmaradt, így csak a stadionban helyet foglaló mintegy ötezer néző látta a rendkívül unalmas, gól nélküli találkozót. Ugyancsak nem hozott gólt a cseh Viktoria Zizkov és az osztrák FC Tirol összecsapása. Ez az eredmény a vendégek számára kitűnőnek számít, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a tiroliak szombaton még a Bajnokok Ligája selejtezőjének újrajátszott mérkőzésén léptek pályára az orosz Lokomotiv Moszkva ellen.

A nap ötödik találkozóján vendéggyőzelem született, a horvát NK Osijek 2-1-re verte a szlovén HIT Nova Goricát. A hazai csapat gólját az a Primot Gliha szerezte, aki tavaly a Zalaegerszegben is megfordult, ám nem tartottak igényt rá.

UEFA Kupa, első forduló, keddi eredmények:
HIT Nova Gorica - NK Osijek 1-2
gól:
Gliha (58.), ill. Turkovic (54.) , Besirevic (77.).

Matador Púchov - SC Freiburg 0-0.

Viktoria Zizkov - FC Tirol 0-0.

Roda JC Kerkrade - Fylkir 3-0
gól:
Nygaard (27.), Anasztasziu (65., 70.).

SAOS Troyes - MSK Ruzomberok 6-1
gól:
Loko (20., 85.), Boutal (27., 30., 58.), Meniri (52.), ill. Kurty (77.).

Korábban: