Vágólapra másolva!
Alighogy megérkeztek Bordeaux-ba, az UEFA Kupa-mérkőzés helyszínére a DVSC labdarúgói, máris fordulhattak vissza. A debreceniek a leszállást követően tudták meg, hogy az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatt elmaradnak az első forduló meccsei, így ők sem játszanak a Girondins ellen.

A csapatot és szurkolókat szállító charterjáraton 120-an utaztak, a leszállás után rövid kupaktanács következett, majd megszületett a döntés: indulás minél hamarabb vissza Debrecenbe. A különgép alig kétórás várakozást követően ismét a levegőbe emelkedett, és délután öt órakor már újra a cívisvárosban landolt.

Makray Balázs, a DVSC Labdarúgó Rt. ügyvezető igazgatója elmondta: tudomásul veszik, megértik az UEFA döntését, de természetesen csalódottak, amiért elmarad a találkozó. Az együttes ugyanis jó formában várta a Bordeaux elleni meccset, mindenki úgy készült, hogy csütörtökön pályára lépnek.

A találkozón egyébként 150-200 szurkoló buzdította volna a Lokit. Sokan már a hét elején elindultak mikrobusszal, személyautóval. Őket a klub vezetői telefonon értesítették, hogy nem lesz meccs, jegyeik viszont érvényesek az új időpontra is. A repülőútra befizetett drukkerek felé nemes gesztust tett az egyesület, számukra az újbóli utazás - miként a szállás és az étkezés is - ingyenes lesz.

Takács Tibor

Korábban: