Vágólapra másolva!
Péntek este fővárosi rangadóval, a Vasas-Ferencváros összecsapással rajtolt a labdarúgó Borsodi Liga 9. fordulója. Az összecsapást a bajnokcsapat nyerte, noha a Vasas a 86. percig - a tabellán elfoglalt utolsó helyezéséhez képest - jó teljesítményt nyújtott. A legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzést szombaton a Hungária körúton rendezik, ahol az MTK vendége a Dunaferr lesz.

A listavezető MTK a tavalyi ezüstérmes Dunaferrt fogadja, győzelmi esélyekkel. A hazaiaknál felépültek a sérültek, így Illés Béla, Vlaszák Géza és Juhász Roland is pályára léphet - ha Bognár György is úgy gondolja. A kék-fehér csapat egyébként két kanadaival is erősödött, ám Boskovic és Servedio játékára egyelőre csak a juniorok között számít a szakvezetés. A vendég Dunaferrnél Marek Penksa és Éger László továbbra is sérült, de kérdéses Baranyi Miklós, Bagoly Gábor és Mészáros Norbert játéka is.

A Győr együttesének roppant fontos a győzelem, hiszen ismét szárnyra kaptak olyan hírek, amelyek szerint Varga Zoltán számára csak a három pont jelenthet "nyugalmat". Hétközben a Motim ellen 4-0-ra nyert a csapat, csupán a tartalékok közé száműzött Sütöri és Balla nem játszik majd a Haladás ellen. A vendégeknél Takács Tamás, Fred és Filipovics felépült, Flavio Pim azonban szívizomgyulladás miatt még mindig hiányzik, sőt várhatóan gyógykezelésre hazautazik Brazíliába.

A Zalaegerszeg együttesében Nagy Csaba nem szerepelhet, miután a tartalékmeccsen combizom-szakadást szenvedett. Kisebb sérüléssel bajlódik Liviu Bonchis, Győri Zoltán és Urbán Flórián is, de várhatóan minden játékra jelentkeznek. A Videotonban egyetlen kérdőjel Vilotic játéka, akit még a Vasas ellen kellett lecserélni.

A 9. forduló műsora:

Szeptember 14., péntek
Vasas - FTC 1-3

Szeptember 15., szombat
MTK - Dunaferr, 16.45
Győr - Haladás, 19
ZTE - Videoton, 19
Kispest - Sopron, 19.00

Szeptember 16., vasárnap
DVSC - Újpest, 18.00

Pincési László