Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek élvezhetlen színvonalú találkozóihoz képest jó iramú, változatos és izgalmas mérkőzést játszottak a Hungária körúton. A szakadó esőben az MTK végig fölényben játszott, ám a Dunaferr többnyire vitézül állta a rohamokat, jól kontrázott és kétszer is vezetést szerzett. A listavezető azonban mindkétszer gyorsan egyenlített, a cserék is lendítettek a játékán, és a hajrában Illés nyolcadik bajnoki góljával megérdemelten győzött.  

Borsodi Liga, 9. forduló
MTK Hungária - Dunaferr 3-2 (1-1)
Hungária körút, 1500 néző, V: Ábrahám
MTK: Hajdu - Mónos (Branezac, 46.), Komlósi, Smiljanic, dr. Füzi Á. (Kanta Sz., 78.) - Czvitkovics (Buzsáky 67.), Jezdimirovic, Győri, Illés - Zavadszky, Ferenczi
Dunaferr: Petry - Molnár Z., Salamon, Bagoly, Kiss Gy. - Medic (Nikolov, 54.), Jäkl, Zováth, Rósa H. - Sowunmi (Lengyel, 86.), Tököli
gól: Illés (22., 92.), Bagoly (öngól, 71.), illetve Tököli (17., 64.)
sárga lap: Ferenczi (28.), illetve Nikolov (58.), Molnár Z. (59.)

6. perc: Zavadszky 18 méterről kevéssel tüzelt a bal felső sarok mellé.

17. perc: Bal oldali MTK-szöglet után a berobbanó Füzi nyolc méterről a keresztlécre fejelte a labdát. Az ellentámadás során Medic húzott el a jobb szélen, laposan Jäklhöz passzolt, aki egyből Tököli elé tálalt. A csatár üresen érkezett és hat méterről jobbal a kapu bal oldalába vágta a labdát (0-1).

21. perc: Jezdimirovic huszonhárom méterről, jobbal, bődületes erővel a keresztlécet találta el.

22. perc: Jäkl utolsó emberként fejjel nem talált el egy felívelt labdát, Illés lecsapott rá, balra elhúzta a kifutó Petry mellett, és éles szögből, bal belsővel a hálóba gurított (1-1).

38. perc: Füzi bal oldali beadása után, a Zováth mögül kibújó Illés öt méterről fejelt a jobb kapufa mellé.

45. perc: A Molnártól kapott labdát Tököli tizenkét méterről, futtából fejelte kapura - Hajdu vetődve kiütötte a jobb sarok felé tartó labdát.

47. perc: Czvitkovics nagyszerű ütemben ugratta ki Ferenczit, aki elhúzta a labdát Petry mellett, a kapus elkaszálta, ám Ábrahám továbbot intett.

53. perc: Látványos, egyérintős passzokból felépített támadás végén az Illéstől kapott labdát Zavadszky ballal, tizenegy méterről küldte kapura, Petry vetődve hárította a nem túl jól helyezett lövést.

64. perc: Salamon szerzett labdát a középpályán, Sowunmmihoz passzolt, aki egyből a leshatáron megugró Tököli elé továbbított. A Dunaferr tizese - Illés egyenlítő találata előtt bemutatott mozdulatát lemásolva - leültette Hajdut, majd balról, ballal a kapu közepébe helyezett (1-2).

71. perc: Illés és Füzi kényszerítőzött a balösszekötő helyén, Illés az alapvonaltól visszagurított, Branezac átlépte a labdát, a csereként beállt Buzsáky pedig tizenegy méterről kapura belsőzte. A labda Petryről Bagolyra, onnan pedig a hálóba pattant (2-2.)

79. perc: Illés a balösszekötő helyéről éles szögből lőtt a kapu mellé.

92. perc: Buzsáky a kifelé mozgó újvárosi védők között zseniálisan játszotta meg Illést, aki a büntetőterületen belül kicsit hosszan vette át a labdát, Petry kifutott a kapujából, de Illés gyorsabb volt, eltolta a labdát a veterán kapus mellett és hálóba lőtt (2-3).

(b.g.)

Korábban:

Horváth Péter duplával tart vissza