Vágólapra másolva!
Szombaton négy mérkőzéssel folytatódott az U17-es világbajnokság, és ezzel teljessé vált az első kör, mindegyik résztvevő gárda pályára lépett már legalább egyszer. A C csoport az Európa-bajnok spanyolok szereztek némi helyzeti előnyt azzal, hogy nyerni tudtak, míg a csoport másik mérkőzésén döntetlen született, a D betűjelű kvartettben pedig Costa Rica és Paraguay gyűjtötte be a három pontot.

A hispán gárda egyértelmű esélyesként érkezett a tornára, ami persze nem meglepetés, hiszen a spanyolok nyerték az Európa-bajnokságot is. Omán ellen előttük is adódott az első helyzet, Fernando teljesen egyedül vezethette rá a kapura a labdát, ám nem tudott betalálni. A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, mert az ázsiaiak (akiknek új-zélandi szövetségi kapitányuk van John Adshead személyében) megszerezték a vezetést Al-Hinai góljával. Az európaiak erre csak a szünet után tudtak válaszolni, Fernando hozta helyre az első félidőben elkövetett hibáját, majd miután a spanyolok emberhátrányba kerültek, mindent megtettek a győztes gól megszerzése érdekében. Ez végül az utolsó utáni pillanatban sikerült, amikor is Melli fejelt a hálóba.

A csoport másik meccsén Argentína és Burkina Faso csapott össze, és már a második percben megzörrent az afrikaiak hálója, amikor is Zabaleta beadását Correa kapásból lőtte a kapuba. Az afrikaiak azonban csak ezután lendültek játékba, és az Ausztriában, a Wattensben légióskodó Sanou révén egyenlítettek. Nem sokkal a lefújás előtt az argentin kapus nagy hibájából Conombo a vezetést is megszerezte a Burkina Faso-iaknak, ám a három pontból mégiscsak egy lett, mert a ráadásban az argentinok tizenegyeshez jutottal, amit Maximiliano López értékesített.

A D csoport dél-amerikai gárdája, Paraguay is afrikai csapattal játszott, de a guaraník mind a három pontot begyűjtötték Mali ellen. Ez persze nem ment könnyen, a maliak ugyanis szívósan védekeztek, és a lestaktikájuk is jól működött: az első játékrészben két paraguayi gólt is lesállás miatt kellett érvényteleníteni. Végül itt is egy utolsó percekben megadott tizenegyes döntött a három pont sorsáról: Jara cselezte be magát a tizenhatoson belülre, és miután felvágták, maga értékesítette a büntetőt. A csoport másik mérkőzése megmutatta, hogy Costa Rica nem véletlenül szerepel egyre jobban manapság a világ labdarúgásában. A közép-amerikai ország nagyválogatottja már biztosan ott van a világbajnokságon, a húsz éven aluliak remekül szerepeltek a korosztályos mondiálon, és a 17 évesek között is győzelemmel nyitottak.

C csoport

Omán - Spanyolország 1-2
Couva, Ato Boldon-stadion, 7500 néző
gól: Al-Hinai (22.), ill. Fernando (50.), Melli (92.)
kiállítva: Al-Mukhaini (Omán, 82.)

Argentína - Burkina Faso 2 - 2
Ato Boldon-stadion, 7500 néző
gólszerző: Coprea (2.), M. López (11-esből 92.), ill. Sanou (29.), Conombo (79.)

D csoport

Mali - Paraguay 1-2
Malabar, Larry Gomes-stadion, 4500 néző
gólszerző: A. Traoré (10.), B. López (52.), Jara (11-esből 86.)

Irán - Costa Rica 0-2
Malabar, Larry Gomes-stadion, 4500 néző
gólszerző: Alonso (51.), Azofeifa (76.)

Korábban:

Megkezdődött az U17-es világbajnokság