Vágólapra másolva!
Az egyetlen állva maradt magyar kupacsapat, a Debreceni VSC csütörtökön a francia Girondins Bordeaux ellen lép majd pályára, ám könnyen lehet, hogy a gallok egyik legnagyobb sztárja, Christophe Dugarry nem lesz ott a Bordeaux csapatában. A világ- és Európa-bajnok támadó ugyanis a hírek szerint összekülönbözött ez egyesület vezetőségével, és jelenleg egy angol klubbal tárgyal. Az mindenesetre biztos, hogy Duga az AS Monaco elleni találkozón még a kispadon sem kapott helyet...

A Girondins-nak nem nagyon megy az idei bajnokságban a góllövés, hiszen a csapat hét mérkőzés alatt mindössze háromszor volt eredményes, a legutóbbi két találkozón viszont egyetlen gólt sem szerzett. Az együttes rossz szereplésének sokak szerint az az egyik fő oka, hogy a nyáron nem erősítették meg eléggé a keretet, és ezen véleményének Dugarry is hangot adott a minap.

A zuhanyhíradó szerint ez lehet az oka annak, hogy a támadó az utolsó pillanatban kikerült a keretből a Monaco elleni találkozón. A csapat kapusának, Ulrich Raménak a nyilatkozata legalábbis erről tett tanúbizonyságot. "A probléma azért alakult ki, mert Duga sohasem rejtette véka alá a véleményét. Csak az a baj, hogy a kihagyásáról mi is csak egy órával a mérkőzés előtt szereztünk tudomást" - mondta a kapus. Az egyesület elnöke, Jean-Louis Triaud szerint azonban semmi hátsó gondolat nem volt amögött, hogy Dugarry nem lépett pályára.

"Egész egyszerűen arról van szó, hogy Christophe-nak egy kis pihenőre volt szüksége. Szó sincsen arról, hogy átadólistán lenne. Persze, ha egy megfelelő ajánlat érkezik, amely mindkét fél számára előnyös, akkor lehet, hogy elgondolkozunk az eladásán. Az őrült fickó kivételével (az elnök itt Sylvain Wiltord-ra gondolt) soha senkit sem akadályoztunk meg, ha távozni akart" - jelentette ki Triaud.

A hétfői francia lapok mindenesetre arról cikkeztek, hogy Dugarry máris tárgyal egy angol középcsapattal. Azt egyelőre azonban nem tudni, hogy a Debrecen ellen pályára lép-e majd a Girondins színeiben.

Korábban: