Vágólapra másolva!

Az Eindhoven is hiába protestált, az európai futballszövetség nem akceptálta a kérését, hogy töröljék a múlt keddi játéknap eredményeit.

A New York-i tragikus események után egy héttel már nem halaszt az UEFA, ma folytatódnak a Bajnokok Ligájának küzdelmei. Múlt kedden még játszaniuk kellett a csapatoknak, és csak szerdára fogták fel az illetékesek, milyen nagy is a gyász, majd törölték az esti programot. Azok a csapatok, amelyeket kedden meccsre köteleztek, persze méltánytalannak érzik a döntést, mondván, a labdarúgóiknak közvetlenül a sokkhatás után kellett pályára lépniük. A leginkább azoknak a csapatoknak a vezetői háborognak, amelyek kikaptak. A holland Eindhoven például hivatalosan is protestált az UEFA-nál, de nem törölték a nantes-i 1-4-et. Assauer, a Schalke menedzsere is esélyegyenlőtlenségről beszél, ám a Panathinaikosz elleni 0-2 szintén nem változik már.

A legsportszerűbben egyébként a Dortmund vezetői nyilatkoztak. A kijevi 2-2-t követően azt mondták, a Dinamo-játékosok éppúgy a történtek hatása alatt álltak, mint az övéik, tehát nem szabad a külső körülményekre fogni a rossz eredményt.

Ma viszont épp azokat a csapatokat láthatja a közönség, amelyek a múlt keddi terrortámadás miatt az első körben nem játszottak (az elmaradt meccseket október 10-én rendezik). A címvédő Bayern München a Sparta Prahát fogadja, és nem a legjobb előjelekkel. Effenberg lába még mindig gipszben van, Jeremies sem gyógyult meg, Scholl is csak lábadozik, ráadásul Linke is kidőlt vagy hat hétre a sorból. Hitzfeld edző ezzel együtt győzelmet követel a labdarúgóitól, s nem is alaptalanul. "Megtizedelve, de nem megtörve tudtuk legyőzni a Dortmundot" - mondta az edző ", s ez most sem történhet másképp, még ha tudjuk is, hogy a cseh bajnok szintén nagyon készül a bemutatkozásra."

A Lille története során először szerepel a BL-ben, s mivel bemutatkozása a Manchester United otthonában lesz, könnyen lehet, hogy ugyanolyan szerencse kell majd a jó eredményhez, mint a szombati bajnokin, a Troyes ellen. Az UEFA-kupában szereplő Troyes ugyanis négy kapufát rúgott a Lille-nek, kihagyott egy tizenegyest, majd egy gyors kontra után jött az ilyenkor szokásos gól, amivel ki is kapott. A nap meccse várhatóan a torinói Juventus - Celtic lesz, hiszen az olasz bajnok továbbra is nagy formában van. Vasárnap a veronai Chievo ellen győzött a csapat 3-2-re, ami látszólag ugyan nem nagy eredmény, de tudni kell, hogy az újonc remekül mutatkozott be, s Torinóban is 2-0-ra vezetett. A Juve híveinek jó hír, hogy Edgar Davids újra játszhat, letöltötte a doppingolás miatt kiszabott négy hónapos büntetését. Lippi edző természetesen a kezdőcsapatba jelölte. A skótok sem panaszkodhatnak, Henrik Larssonék négyet rúgtak (a svéd egyet) Dundee-ban, ráadásul gólt sem kaptak a bajnokin.

Bajnokok Ligája csoportmérkőzések, 2. forduló: E csoport: Juventus - Celtic, Rosenborg - Porto. F csoport: Lyon - Leverkusen, Fenerbahce - Barcelona. G csoport: Manchester United - Lille, Deportivo La Coruna - Olimpiakosz Pireusz. H csoport: Bayern München - Sparta Praha (valamennyi 20.45-kor). Szpartak Moszkva - Feyenoord (18.45).

Katona Horváth János

Korábban: