Vágólapra másolva!
Egész Bordeaux lélegzet-visszafojtva figyeli, pályára lép-e Christophe Dugarry csütörtök este a Chaban-Delmas stadionban, a 21 órakor kezdődő Girondins Bordeaux-Debrecen labdarúgó UEFA Kupa-találkozón.

A házigazdák 47-szeres csapatkapitánya úgy kéreti magát, mint a szűzlány élete első találkáján. Ha Elie Baup edző nem lenne jó barátja, már régen elzavarta volna a csapattól a sértődött sztárt. De az, így nagy valószínűséggel a lobogó sörényű baloldali középpályás is ott lesz a hajdúságiak elleni kezdő tizenegyben.

Valójában nem is tudni, mi a baja a világ- es Európa-bajnok labdarúgónak. Miutan hétfőn már le méltóztatott menni az edzésre, kedden újfent szabadnapot kért Bauptol, amit meg is kapott, a következő edzői magyarázat kíséretében: "Christophe azt mondta nekem, csütörtökön feltétlenül játszani szeretne, s én hiszek neki. Ennyit megérdemel a csapatkapitány."

Talán még többet is, csakhogy iden vajmi keveset adott cserébe a bizalomért. A Konföderációs Kupa küzdelemsorozata elején megsérült, azóta pedig kiesett Roger Lemerre szövetségi kapitány piksziséből. Klubjában is örökösen morog, pedig Vikash Dhorasoot kifejezetten az ő kedvéért szerződtették Lyonból, a jobbszárnyat megerősítendő. Dugarrynak azonban nem tetszik, hogy a csapat gyengén szerepel (hét forduló után hét ponttal a bajnokság tizenkettedik helyén szerénykedik), azt meg zokon veszi, hogy az ellenfelek néha odalépnek.

"Christophe az évek során rengeteget kapott, s most már, 29 éves fejjel rosszul tűri, ha a közönség kifütyüli, netán felrúgják, esetleg a bíró nem a szája íze szerint sípol. Nem titok, hogy most a jövőjéről mereng, a hogyan továbbon gondolkozik" - mondja kedvencéről Baup.

Számos lehetőség áll nyitva a Barcelonát, a Milant és a Marseille-t megjárt világcsavargó előtt. Angliából hívja a Chelsea és a Tottenham, s komolyan érdeklődnek utána a Fulhamtől (melynek idősb Dodi al-Fayed a tulajdonosa), ahol három francia már szerepel Legwinski, Marlet es Malbranque személyében, s ahol a balszárny megerősítését remélik Dugarrytol. A Middlesbrough-nak egy másik világbajnokra lenne szüksége Karembeu távozása után, a sérült Boksicot helyettesítendő. A Sunderland is érdeklődött utána, miután Peter Reid menedzser megszerezte az ex-bordeaux-i Lilian Laslandes-ot, az érdeklődés megszűnt.

A legfrissebb, szerdai információk szerint viszont Sir Alex Ferguson is szívesen látná Dugarryt az Old Traffordon. A legeslegújabb, némiképp abszurd híresztelés egy olyan játékoscseréről szól, amelyben Dugarry Parmába kerülne egy másik volt bordeaux-i, Johan Micoud helyett. Ezt az információt azonban maga Micoud minősítette badarságnak.

A legérdekesebb a dologban Jean-Louis Triaud elnök viselkedése. Vasárnap még azt mondta, hogy egyetlen klubtól sem keresték meg Dugarry ügyében, most viszont arról beszél, hogyha ésszerű ajánlatot kap, természetesen elgondolkodik rajta, végtére is a futball valahol üzlet.

Ezzel együtt a helyzet felettébb zavaros. Miként a Bordeaux várható összeállítása is, hiszen Szmertyin, Basto es Jemmali kisebb sérüléssel bajlódik, Rame kapus pedig eltiltása miatt nem állhat a kapuba a Debrecen ellen, helyettese Frederic Roux lesz.

A valószínű kezdőcsapat: Roux - Jemmali (Grenet), Afanou, Sommeil, Basto - Dhorasoo, Szmertyin, Costa, Dugarry (Batlles) - Pauleta, Christian

Ch. Gáll András (Bordeaux)

Korábban: