Vágólapra másolva!
Nem csak a Bajnokok Ligájában léptek pályára kedden a csapatok, hiszen egy találkozót az UEFA Kupában is megrendeztek, amelyen némi meglepetésre a Paris Saint-Germain hazai pályán nem bírt a román Rapid Bucurestivel. A szerdai nap sem csak a BL-é lesz, hiszen ekkor is játszanak két UEFA Kupa meccset: a Valencia az orosz Csernomorec Novorosszijszk, a Hertha BSC pedig a belga Westerlo otthonában lép pályára.

A románok gondosan őrizék a francia támadókat.
PSG
Rapid Bucuresti

A vendégek, akik hazájuk bajnokságában még mindig veretlenek, nagy önbizalommal léptek pályára, és ők kezdték jobban a találkozót. A franciák csak mintegy húsz perc elteltével kerültek fölénybe és meg is szerezhették volna a vezetést, ám a brazil Ronaldinho lövését a védők a gólvonalról mentették.

A szakadó esőben főleg a középpályán folyt rendkívül kemény küzdelem, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe, így a kapusoknak nagyon figyelniük kellett. A vendégek hálóőre, Emilian Dolha azonban résen volt, és nem kis bravúrral védeni tudta Hugo Leal távoli löketét. A PSG mestere, Luiz Fernandes a végén mindent bedobott, és az utolsó percekben a párizsiak már öt csatárral rohamoztak, de így sem tudtak gólt elérni. A francia szurkolókat csak az vigasztalhatja, hogy az Intertotó-kupa döntőjében is csak egy gól nélküli döntetlent játszottak hazai pályán a Brescia ellen, ám végül mégis ők jutottak tovább.

Ami a szerdai találkozókat illeti, a Hertha-Westerlo mérkőzést eredetileg csütörtökön rendezték volna meg, ám a Hertha kérésére a találkozót egy nappal előbbre hozták. Ez persze a belgáknak sem jött rosszul, akiknek így négy meccset kell játszaniuk tíz nap alatt: 16-án, vasárnap a Charleroi ellen léptek pályára, ezt követi a berlini találkozó, szombaton a Standard Liége-t fogadják bajnokin, majd jövő kedden játsszák le a visszavágót az UEFA Kupában. A mai összecsapáson természetesen a Hertha a favorit, de a berliniek belga játékosa, Bart Goor előre figyelmeztette társait, hogy nagyon oda kell figyelniük a Westerlo kontráira. Ezt a klub magyar játékosai közül leginkább Király Gábornak kell betartania, mert az előzetes összeállítások szerint csak ő fog kezdeni, Dárdai Pál a kispadon kap helyet.

A Valencia az elmúlt két szezonban rendre a Bajnokok Ligájában szerepelt, most azonban meg kell elégednie az UEFA Kupában való részvétellel. A spanyolok számára rögtön az első fordulóban egy nehéz ellenfél került kisorsolásra, nem annyira a játékereje miatt, hanem azért, mert a Csernomorec Novorosszijszk teljesen ismeretlen a hispánoknak. A Valencia csak kisebb nehézségekkel tudott elrepülni Oroszországba (gépük végül a krasznodari reptéren szállt le, amely mintegy 200 kilométerre van Novorosszijszktól), de végül sikeresen megérkezett, és a tegnapi napon meg is tartotta edzését a novorosszijszki Trud-stadionban. A hazaiak leginkább támadósorukban bíznak, amelyben két kameruni futballista is szerepel Alphonse Tchami és David Embe személyében, sőt, a spanyol Marca szerint a játékoskeretben szerepel egy Roman Orescsuk nevű támadó is...

Korábban:

Elkezdődik az UEFA Kupa