Vágólapra másolva!
Kevesen gondolták volna, hogy két forduló után a Bajnokok Ligája C csoportjában a görög Panathinaikosz áll majd az élen két győzelemmel, de jelenleg éppen ez a helyzet. A zöld-fehérek mindkét találkozójukat 2-0-ra nyerték meg, és horvát csatáruk, Goran Vlaovic mindkét meccsen eredményes volt.

Vlaovic '98-ban vb-bronzérmes volt a
horvát válogatottal

1994 nyarán az olasz Padova szerződtette, és a talján pontvadászatban első nekifutásra ötször volt eredményes. A következő szezon előtt gyakori fejfájásra panaszkodott, és kiderült, hogy agyműtétre van szükség nála. Pár héttel a bonyolult operáció után már edzett, és egy hónappal később bajnoki mérkőzésen lépett pályára, nem is akárhogyan: visszatérése utáni első 11 találkozóján nyolcszor volt eredményes! Ott volt az 1996-os Európa-bajnokságon, és a törökök ellen fontos gólt szerzett.

Ezt követően a spanyol Valencia vette meg, és első két szezonjában még viszonylag jól ment neki a játék a Primera Divisiónban (előbb nyolc, majd hét gólig jutott), de az 1998-as világbajnokságot követően (ahol harmadik helyet szerzett a horvát válogatottal) kiszorult a csapatból. Az 1999-2000-es bajnokságban már csak négy találkozón vetették be, így nem jelentett meglepetést, hogy távozott Valenciából, és a görög Panathinaikoszhoz igazolt. Eleinte Athénban sem nagyon tudott beilleszkedni, de a bajnokság második felére belejött, és végül 12 góllal zárta az előző szezont, és ezt a formáját erre az idényre is átmentette.