Vágólapra másolva!
A két szerdai UEFA-kupa-mérkőzésen egyaránt vendégsiker született, ami nem számít meglepetésnek, hiszen a Valencia és a Hertha BSC lépett pályára idegenben. Ez a két klub nemrégiben még a Bajnokok Ligájában szerepelt (sőt, a Valencia kétszer is a döntőig verekedte magát), így a minimális elvárás volt tőlük, hogy simán továbbjussanak az első körből. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez sikerülni is fog.

A spanyol együttes meglehetősen kalandos körülmények között érkezett meg Novorosszijszkba, és a mérkőzés első perceiben a hazai gárda neki is esett a vendégeknek. A hispánok kissé nehezen szokták meg a Fekete-tenger felől érkező heves széllökéseket, és az orosz csapat két csatára, Konsztantyin Zujev és Alekszander Olejnyik révén több veszélyes támadást is vezetett. A Valencia csak a játékrész második felére tért magához, és első helyzetét a kezdő tizenegybe némileg meglepetésre bekerült Mista hagyta ki, jobban mondva a hazai hálóőr, Roman Gersuz védett nagyot. A fiatal támadó tíz perccel a második félidő megkezdése után már nem hibázott, és a hazaiakon az sem segített, hogy a 62. percben becserélték a nem is olyan régen még Újpesten próbálkozó Roman Orescsukot.

A Hertha BSC papíron nehezebb ellenféllel került szembe, hiszen a VC Westerlo az elmúlt szezonban megnyerte a Belga Kupát, de a berliniek így is simán nyerni tudtak. A német gárdában nem csak Király Gábor, hanem Dárdai Pál is a kezdő tizenegyben kapott helyet, és mindketten végigjátszották a találkozót. Az első félidőben nem sok helyzet alakult ki, mivel a Westerlo nem nagyon akart, a Hertha pedig nem tudott támadni a hazaiak rendkívül védekező játékfelfogása miatt. A játékrész utolsó percében aztán a belgák védője, Sidney Lemmens rosszul szabadított fel egy szabadrúgást követően, és Andreas Schmidt könnyedén helyezett a kapuba. A második félidőben valamivel támadóbban lépett fel a Westerlo, de nem tudta komolyan veszélyeztetni Király kapuját, a Hertha viszont növelte előnyét Stefan Beinlich találatával.