Vágólapra másolva!
Talán még Hans-Peter Zaugg, a Grasshoppers edzője sem remélt ekkora győzelmet Bukarestben a Dinamo ellen, amikor megérkezésük után kijelentette, hogy legalább egy döntetlent szeretne elérni (de valószínű, hogy egy szoros vereséggel is megelégedett volna).

Nos, ezúttal nem jött be a svájci mester tippje, hiszen tanítványai "svájci pontossággal" követték taktikai utasításait, sőt túl is teljesítették a tervet. Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy az UEFA Kupa első fordulójának ebben a párosításban nem a Dinamo az esélyes, ám azt még a legpesszimistább román szurkoló sem gondolta volna, hogy kedvenceik életük talán legrosszabb meccsét fogják játszani a zürichi "szöcskék" ellen.

Már az első negyedóra unalmas, kapkodó játéka sejttette, hogy a Dinamo semmit sem javult az ezt megelőző selejtező óta (Dinamo Tirana). Persze, a Grasshoppers együttesét nem lehet az albánokkal egy súlycsoportba sorolni, de ők is távol állnak az európai élvonaltól. A svájci bajnokcsapatot az FC Porto ütötte el a Bajnokok Ligájától (2-2 Portóban és 2-3 Zürichben), s balszerencsés bukás ösztönzőleg hatott a Grasshoppers játékosaira, akik az elmúlt hétvégén hazájuk bajnokságában átvették a vezetést, és az UEFA Kupában is bizonyítani szeretnének.

A bukaresti találkozót is svájci fölény jellemezte, amit a "szöcskék" nagy öregje, Chapuisat a 28. percben góllal nyomatékosított (egymagában fejreállította az egész román védelmet). A második félidőben valamivel élénkebbé vált a bukaresti "vörös kutyák" játéka, itt-ott már gólhelyzetek is jelentkeztek Huber kapuja előtt, mégis a vendégek lőttek gólt.

A 82. percben a zimbabwei Benjamin hagyta faképnél az egész román védelmet, és Pruneát is kicselezve megpecsételte a mérkőzés sorsát. Ám a legmegalázóbb gólt Nunez szerezte a 88. percben, amikor az ártatlannak tűnő, 35 méterről elvégzett szabadrúgása után Prunea a kapuba ejtette a labdát. Közben Mihalcea büntetője már szépségtapasznak sem volt elég.

UEFA Kupa, 1. forduló, első mérkőzés:
Dinamo Bucuresti - Grasshoppers Zürich 1-3 (0-1)
gól:
Mihalcea (84., 11-esből), ill. Chapuisat (28.), Benjamin (82.), Nunez (88.)