Vágólapra másolva!
A bajnokságot pazarul kezdő, s az NB I-es tabellát sokáig vezető ZTE labdarúgócsapata az utóbbi hetekben "megrogyott". Mindezt három, egymást követő vereség jelzi, hiszen a zalaiak hazai pályán az Újpesttől és a Videotontól, idegenben pedig a Soprontól kaptak ki.

A népszerű "Zete" meccseire odahaza tíz-tizenkétezer szurkoló is rendszeresen kizarándokol, ám a hét végén Bozsik Péter együttese az ugyancsak "gödörben" lévő Dunaferrhez látogat, amelynek kapujában immáron a visszatért Rabóczki Balázs áll majd. A zalaegerszegiek viszont megszokott keretükkel vágnak neki az újabb megmérettetésnek, az esélyekről, a visszaesés okairól pedig hallgassuk mit mond Bozsik Péter, a ZTE fiatal, mindössze 40 éves vezetőedzője.

"Az elmúlt hetek kudarcainak több összetevője van" - kezdte érdeklődésünkre a legendás Bozsik "Cucu" fia. "Ezek közül az első, hogy az első négy, győztes meccs után azt hittük, a 'bab is hús'. Debrecenben és Kispesten aztán már látszottak a visszaesés jelei, ám még az Újpest elleni hazai pofon után is azzal nyugtatgattuk magunkat, hogy ez belefér, egyszerűen a lilák lekontráztak bennünket, mindenesetre az tény, ekkora különbség valóban nem volt a két csapat között. Ellenben a játákosok zöme továbbra is azt hitte, hogy nem kell megdolgoznunk a szerencséért, az nekünk automatikusan jár, így aztán újabb két vereségbe szaladtunk bele.

Ezek után mindenki a fejéhez kapott, ám ezzel párhuzamosan görcsössé, félénkké vált a társaság. A Dunaferr elleni fellépésen ezt kell feloldanunk a fiókban, s elsősorban a csapat húzóembereinek kell nagyot javulniuk. Szombaton két, nem túl jó passzban lévő csapat találkozik Dunaújvárosban, ám én a csapatnak is azt mondtam, s ezt most is megismétlem, a mostani mezőnyben nincs könnyű mérkőzés. Tavaly, tavalyelőtt még akadtak előre bekalkulálható hárompontos meccsek, ám ezek mostanra megszűntek. Vallom, a jelenlegi ZTE végezhet akár a dobogón is, de ehhez minden pályára lépő futballistának minimum 80 százalékot ki kell hoznia magából.

Mi csak akkor lehetünk sikeresek, ha koncentráltan és teljes akarattal futballozunk, ráadásul a keretben akad 3-4 olyan labdarúgó is, főként a zalaiak, akik a múltban nem szoktak hozzá az állandó győzelmi kényszerhez. Pedig jó lenne, ha megszoknák. Kezdetnek egy dunaújvárosi diadal is megtenné."

Ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy a ZTE soraiban éppen azok a labdarúgók estek vissza látványosan, akik a legjobban keresnek. Mindenesetre amennyiben a 'Zete' a hét végén, sorozatban negyedszer is vesztesen hagyja el a pályát Dunaújvárosban, annak komoly következményei lehetnek a zalai öltözőben.