Vágólapra másolva!
A Dinamo Bukarest hazai pályán, a Brasov és a Steaua idegenben kapott ki az UEFA Kupa csütörtöki játéknapján. Közülük egyedül a Steauának maradt továbbjutási esélye a jövő heti visszavágóra.

Victor Piturca Steauája minimális vereséget szenvedett Zürichben a St. Gallentől, s ez elvben azt jelenti, hogy a jövő csütörtöki visszavágón könnyen ledolgozható a hátrány. A játék viszont jócskán hagyott kívánnivalót maga után.

Elszántan küzdött a FC Brasov Triesztben a világhírű Inter ellen, ám lelkileg már eleve megadta magát a sztárok előtt. Adrian Hirlab tanítványainak megremegett a lábuk a szórványos gólhelyzeteknél, amelyeket a hazai bajnokságban valószínűleg gond nélkül megoldottak volna.

Persze, talán ha akartak volna sem érhettek el többet Di Biagióék ellen, hiszen az olaszok félgőzzel bebiztosították a továbbjutáshoz szükséges megnyugtató előnyt, majd Hector Cúper mester a "tartalékokat" is bevetette. Így maradt egy örök emlék a brassóiaknak, hogy mintegy fél órát a 17 hónap után visszatérő Ronaldo ellen futballozhattak, ám érzékelhető módon nem bántották a térdsérüléséből felépülő világsztárt.

Igaz, a tar fejű brazilnak sem csíptek annyira a lövései, mint pályája csúcsán, ám a brassói kapus kétszer is bravúrosan mentett Ronaldo próbálkozásainál. A találkozó másik érdekessége, hogy az ötnapos vízummal rendelkező 15 fős brassói szurkolók közül csak hárman tértek vissza hazájukba.

Balla István