Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó bajnokság 7. fordulójának slágermérkőzését a Highburyben játsszák, ahol a 3. helyezett Arsenal a listavezető Boltont fogadja. De nagy az érdeklődés a Manchester United-Ipswich Town és a West Ham-Newcastle összecsapás iránt is.

A bajnok Manchester United a bajnokság 14. helyezettjét, a hétközi UEFA Kupa-fordulóban szenvedő Ipswich Town együttesét fogadja. Nem mintha a MU büszke lehetne az 1-0-s Lille elleni sikerre az old Traffordon, de a forma és a játékosok közötti különbség azért a vörösök mellett szól. Igaz, a csapat eddigi 5 mérkőzésén 10 gólt kapott, ám hazai pályán még százszázalékos, nem úgy, mint az első vendégsikerére készülő Ipswich. No de éppen Manchesterben? Nem valószínű és ezt a statisztika is alátámasztja: az Ipswich utoljára 1984. május 17-én nyert a MU ellen. Ráadásul utolsó két Old Trafford-i kiruccanásakor 11 gólt kapott és egyet sem rógott, persze ebben közrejátszott az 1995-ös 9-0-s vereség is, amikor manchesteri részről Andy Cole mesterötöst (!) rúgott. Ami a csapatokat illeti, a Manchesterből hiányzik majd a csapatkapitány Keane, aki eltiltását tölti, ellenben kezdő lehet a norvég Solskjaer és a már említett, influenzájából felépült Cole is. Vendégrészről egy kéréds volt csupán, a kapus, Sereni szereplése. Nos, a Leicester ellen kiállított kapus az FA döntése értelmében játszhat.

A négy, még veretlen csapat közül a múlt héten éppen a MU-t verő Newcastle United is izgalmas túra elé néz. A hazai West Ham United az utolsó három egymás elleni mérkőzésükön nyert, a "Szarkák" utoljára 1997 szeptemberében raboltak három pontot az Upton Parkból. Glenn Roeder menedzser reméli, hogy a bokasérüléssel bajlódó Paolo di Canio és az izomsérült Frederic Kanoute is játékra jelentkezik majd. Az új szerzemények közül először játszhat otthon Don Hutchison és Tomas Repka. Bobby Robson és a Newcastle hiányolhatja majd a Gary Speed, Wayne Quinn, Aaron Hughes triót, míg a francia Laurent Robert visszakaphatja helyét a szélen.

"Az az álmom, hogy a Fulham nagyobb csapat legyen, mint a Manchester United" - nyiltkozta Mohamed Al Fayed, a londoni klub elnöke. Ehhez csapata az első lépést a Leicester ellen teheti meg. A két csapat még soha nem vívott élvonalbeli mérkőzést, az örökmérleget tekintve pedig a Fulhamnek 34 éves adósságot kellene lerónia, utoljára ugyanis 1967-ben nyert a Filbert Streeten. A hazaiaknál Matthew Jones, Muzzy Izzet és James Scowcroft játéka kétséges, míg Gary Rowett visszatérhet. Jean Tigana együttesében Steve Marlet térdproblémái megoldódtak, de Alain Goma csípője még rakoncátlankodik.

A listavezető Boltont a harmadik helyezett Arsenal fogadja. A vendégeknél Rod Wallace játszhat, Per Frandsen viszont sérülés miatt kiesett. Az Arsenalnál ismét összeáll az új Tony Adams, Gilles Grimandi, Ashley Cole védelem, de helyet kap a térdbántalmakból meggyógyult Oleg Luzsnyij és talán Dennis Bergkamp is. Lee Dixon sérült.

A 7. forduló párosítása
Szombat:
Blackburn - Everton
Arsenal - Bolton
Liverpool - Tottenham
Leicester - Fulham
Sunderland - Charlton
Manchester United - Ipswich
Chelsea - Middlesbrough
Vasárnap:
Leeds - Derby
West Ham - Newcastle