Vágólapra másolva!
A mendemondák arról szóltak, hogyha az NB I utolsó előtti helyén álló Győr vereséget szenved a Fraditól, a klub vezetői leváltják Varga Zoltán edzőt. Nos, a Győr 3-1-re vesztett, ám ennek ellenére szó sincs Varga menesztéséről, sőt, a klub tulajdonosai megerősítették tisztségében.

- Az első meglepetés az volt, hogy dörgő tapsvihar kísérte a kispadhoz. Milyen érzés volt másodszor ellenfélként az Üllői útra érkezni?
- Nagyon köszönöm a szurkolóknak a szeretetet. Remélem, bebizonyítottuk, hogy még 0-3 után is volt tartása a csapatomnak, és talán azt is értékelték a Fradi-drukkerek, hogy a Győrben eltöltött néhány hónap alatt nem lógattuk a lábunkat, igen keményen dolgozunk.

- És a mérkőzésről mi a véleménye?
- A második félidő után elmondhatom, hogy lefutballoztuk ellenfelünket a saját pályájáról. A legnagyobb pozitívum az, hogy 0-3-nál sem adta fel a csapat, nem roppant össze. A szünetben kértem is a játékosaimat, bízzanak magukban, meglátják, meglesz az eredménye. Ha Szűcs nem véd ilyen fantasztikusan, legalább döntetlenre hozzuk a meccset.

- Mi okozta csapata kétarcúságát, hiszen az első félidőben ijedten, a másodikban viszont már-már felszabadultan játszott.
- Azzal tudnám magyarázni, hogy játékosaim megriadtak az Üllői út hangulatától, s mire megszokták a légkört, az ellenfél már 3-0-ra vezetett. Mindhárom gól előtt mi adtuk el a labdát, az elsőnél meg Gera lövése elment volna keresztbe a kapu előtt, ám védőink elaludtak, így robbanhatott be Horváth Péter.

- Meglehetősen szokatlan időpontban, a 43. percben cserélte le Szanyó Károlyt. Miért nem várta meg a félidőt?
- Azért nem, mert már a 20. percben le kellett volna cserélnem. Megmondom őszintén, Vayerral sem voltam teljesen elégedett, sőt, a csereként beküldött Károlyitól is többet vártam.

- A győri közönség elégedetlen, s gondolom, az ön fülébe is eljutottak azok a hírek, hogy a tulajdonosok megköszönik eddigi munkáját.
- Igen, én is hallottam, de tulajdonosunk, Tarsoly Csaba mindig biztosított bizalmáról. Ő is látja, van tartása csapatunknak, és ha az elkövetkezendő mérkőzéseken úgy futballozunk, mint a második félidőben itt, az Üllői úton, akkor már az ősszel sok örömük lesz a győri szurkolóknak az ETO-ban.

- A következő mérkőzést otthon, a szintén nehéz helyzetben lévő Vasas ellen játsszák. Mit vár?
- Azt, hogy úgy kezdjük a mérkőzést, mint ahogy az Üllői úton befejeztük. Akkor nem lehet baj.

Burkovits Ferenc

Korábban: