Vágólapra másolva!
Amikor az Aston Villa tavaly télen megvásárolta a kolumbiai Juan Pablo Angelt az argentin River Plate-től,  a csatár érkezését hatalmas várakozás előzte meg, ami persze érthető a klubrekordot jelentő 9,5 millió fontos vételárat tekintve. A futballistának eleinte nem nagyon ment a játék, de mostanra egyre jobban sikerül beilleszkednie, amit a Southampton ellen szerzett gólja is bizonyít.

Juan Pablo Angel - Aston Villa
Angel belelendült

A Riverben 1998. február 20-án mutatkozott be a Rosario Central ellen, amikor is Marcelo Salas helyére cserélték be. Az 1998-as aperturában négyszer volt eredményes, de hamarosan megtalálta góllövő cipőjét. Az 1999-es clausurában már hét gólig jutott, és az 1999-2000-es bajnokságban, amikor a River mind az aperturát, mind a clausurát megnyerte, összesen 19-szer volt eredményes. Ennek hatására a kolumbiai válogatottba is meghívót kapott. A 2000-es aperturában ismét gólkirályi címet szerzett, mégpedig 13 találattal, a River szurkolói pedig valósággal istenítették: a Javier Saviolával, Ariel Ortegával és Pablo Aimarral alkotott kvartettet nemes egyszerűséggel csak "Fantasztikus Négyesnek" nevezték.

Angelre külföldön is felfigyeltek, és végül az Aston Villának sikerült őt megszerezni 2001 elején 9,5 millió fontért. Birminghamben eleinte nem ment neki a játék, képtelen volt betalálni, első gólját az angol bajnokságban az előző szezon utolsó fordulójában szerezte. Azóta már jobban beilleszkedett, az UEFA-Intertotó-kupában és az UEFA Kupában is kétszer volt eredményes, a Southampton elleni bajnokin pedig győztes gólt ért el.