Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legsikeresebb magyar kajakosa járt Sopronban és húzódott meg szerényen  a Káposztás utcai sporttelep sajtó- és VIP-páholyában szombaton. A kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Gyulay Zsolt az Újpest labdarúgócsapatának ügyvezetőjeként járt a hűség városában, ahonnan elégedetten távozott, hiszen az Újpest 4-1-re győzött.

- Az egyéni sportágakban az önhöz hasonlóan sikeres versenyzők általában nem rajonganak a futballistákért. Ön most mégis a futballban dolgozik, nem furcsa egy kicsit ez az állapot?
- Az élsportolói múlt mindenképpen hasznomra válik abban, hogy a futballal foglalkozom. Annak idején valóban volt, sőt talán ma is létezik egy olyan szemlélet az egyéni sportágakban versenyzők körében, hogy a futballisták jóval kevesebb eredménnyel, és talán munkával is, sokkal nagyobb jövedelemhez jutnak, mint azok az egyéni sportolók, akik sorra szállították az érmeket a világversenyektől.

- Mint a futballban dolgozó vezető könnyen megbarátkozott ezzel a helyzettel?
- A sportolás befejezése után üzleti vonalon dolgoztam, mielőtt a futballistákhoz kerültem. Ha tetszik, ha nem, mindenkinek el kell fogadnia, hogy a labdarúgás az a sport, amely a leginkább üzleti alapokon működik, tehát amelyben a legtöbb a pénz.

- Az tény, hogy sok a pénz, sőt, sokan úgy tartják, főleg a nemezetközi eredménytelenség tükrében, hogy túl sok a pénz a labdarúgásban. Ön is így látja?
- Újpesten én azt szeretném elérni, hogy csak a minőségi munkáért, a jó teljesítményért, az eredményes szereplésért fizessünk, de ha ez megvan, akkor tisztességesen. És emiatt van jelentősége az én versenyzői múltamnak.

- Mindezek alapján a Sopronban látottakkal elégedett lehet.
- Mondjuk úgy, hogy az eredménnyel mindenképpen, de a szakmába én sosem szólok bele.

Botár László