Vágólapra másolva!
Gheorghe Hagi, a román válogatott szövetségi kapitánya tíz idegenlégióst hívott meg az október 6-i, Grúzia elleni vb-selejtezőre készülő keretbe.

A névsor: Bogdan Stelea (Salamanca), Iulian Filipescu (Betis Sevilla), Gheorghe Popescu (Lecce), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kijev), Dorinel Munteanu (VfL Wolfsburg), Mihai Tararache (Grasshoppers Zürich),Laurentiu Rosu (Numancia), Adrian Ilie (Valencia), Adrian Mutu (Verona) és Marius Niculae (Sporting Lisboa).

A román kapitány hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy további 12 játékosra számít még a román bajnokságból, akiknek névsorát egy későbbi időpontban hozza nyilvánosságra. Hagi azt sem tartja valószínűtlennek, hogy néhányan a nagyválogatottból "kölcsönjátékosként" az utánpótlás-csapatban lépnek majd pályára (október 5.), hiszen ez a találkozó fontosabb a továbbjutás szempontjából. (A felnőtteknéla románoknak matematikai esélyük még maradt a vb-részvételt jelentő csoportelsőség megszerzésére, de semmiképpen sem végezhetnek a pótselejtezőt jelentő második helynél hátrébb.)

Ionel Ganea és Mirel Radoi ezúttal kimaradnak a listáról, mert sárga lapok miatt Hagi nem szeretné kockáztatni az egy hónappal későbbi pótselejtezőn való szereplésüket. Cosmin Contra és Cristian Chivu szintén sárga lapos eltiltásuk miatt hiányoznak majd. Hagi elmondta még, hogy Adrian Ilie jelenléte pszichológiailag előnyös a csapat számára, annak ellenére, hogy a Valencia csatára az utóbbi időben keveset lép pályára klubjában. "Számomra az a fontos, hogy egészséges, tehát játékba vethető"-mondta a kapitány.

Ami a román együttesek UEFA Kupában nyújtott teljesítményét illeti, Hagi szerint a Rapidnak és a Steauának vannak továbbjutási reményei, hiszen hazai pályán a "vasutasoknak" elég lenne egy góllal verni a PSG-t, a Steauának pedig egygólos hátrányt kellene ledolgoznia a svájci St. Gallen ellen, ami szintén nem megoldhatatlan feladat.

Balla István

Korábban:

Román kupacsapatok fekete napja