Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa első fordulója után jó néhány ország számára nem maradt izgulnivaló a sorozat hátralévő részére, hiszen minden képviselője kizuhant. Ez különösen Jugoszlávia és Románia számára lehet különösen fájó, mivel ezen két ország képviselői hagyományosan jól szoktak szerepelni az európai porondon, elég, ha csak a Crvena Zvezda vagy a Steaua Bucuresti egykori BEK-győzelmére gondolunk.

Fotó: Reuters
Örömünnep Varazsdon

A sztárcsapatok közül mindegyik továbbjutott, bár a Fiorentina alaposan megizzadt a Dnipro Dnipropetrovszk ellen, hiszen a violák csak 2-1-re tudtak nyerni hazai pályán. Az AC Milan ezzel szemben simán, 4-0-ra diadalmaskodott a BATE Boriszov ellen, és a találkozó több milánói futballista számára is emlékezetes marad. A nyáron igazolt Ruí Costa megszerezte első gólját a rossonerik színeiben, akárcsak a 19 esztendős szenegáli védő, Mohammed Sarr, aki most mutatkozott be az első csapatban, Filippo Inzaghi pedig pályafutása harmincadik találatát érte el a nemzetközi kupákban. A Valencia öt gólt rúgott a Csernomorec Novorosszijszknak, ám a spanyolok nem tudtak tiszta szívvel örülni a továbbjutásnak, mivel támadójuk, Mista olyan szerencsétlenül ütközött az orosz kapussal, hogy elveszítette eszméletét, és azonnal kórházba kellett szállítani.

Ami a magyar játékosokat illeti, a finn Hakában mind Babócsy András, mind Kvács Péter végigjátszotta a német Union Berlin elleni meccset, ám túl sok örömük nem volt a találkozóban, hiszen a németek 3-0-ra nyerni tudtak, és így másodosztályú létükre bejutottak az UEFA Kupa második fordulójába. Az FC Utrechtben szereplő Dombi Tibor viszont továbbjutásnak örülhetett, igaz, ő csak az utolsó két percben kapott szerepet az osztrák Grazer AK ellenében.