Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokságban az őszi átigazolási időszak szeptember 30-án ér véget, és a klubok még az utolsó pillanatban is igyekeztek megerősíteni játékoskeretüket. A legnagyobb fogást kétségtelenül a Lazio hajtotta végre, hiszen a rómaiak megszerezték a Perugia játékmesterét, Fabio Liveranit, akit a nyáron a Juventus akart leigazolni.

Liverani már a válogatottban
is bemutatkozhatott

Viterbóban Fabio végre állandó játéklehetőséget kapott, és ezzel élni is tudott, hiszen a fél szezon alatt négyszer volt eredményes. A következő idénytől kezdve alapember lett a csapatban. Az 1997–98-as idényben hat gólig jutott, és a következő szezonban, amikor csapata feljutott a harmadik osztályba, négyszer vette be az ellenfelek hálóját. Góljainak száma a harmadik vonalban sem változott, de valószínűleg maga sem számított arra, hogy rövidesen a Serie A-ban szerepelhet. A Perugia azonban szemet vetett rá (nem kis mértékben azért, mert a Viterbese tulajdonosa a Perugiához hasonlóan Luciano Gaucci), és 700 millió líráért szerződtette is.

Liverani az élvonalban sem vallott szégyent, rendre jól játszott. Teljesítményére a válogatottnál is felfigyeltek, és így a Dél-Afrika elleni barátságos találkozón bemutatkozhatott a nemzeti tizenegyben. Ezzel történelmet írt, hiszen ő lett az első színes bőrű játékos, aki magára húzhatta a squadra azzurra mezét. A nyáron úgy tűnt, hogy a Juventusba igazol, ám ez a transzfer meghiúsult, így most meglepetést okozott azzal, hogy a Lazióba szerződött. Ennek két oka is van: Liveraniról küztudott, hogy nagy AS Roma-drukker volt, másrészt a Lazio fanatikusai rasszista megnyilvánulásaikkal már sok gondot okoztak. Kérdés, most mi lesz a reakciójuk, hogy a csapatukban is van egy színes bőrű labdarúgó?