Vágólapra másolva!
A francia bajnokságban nyolc fordulót követően már csak egyetlen nyeretlen gárda található, ám ez éppen az előző szezon aranyérmese, az FC Nantes. A kilencedik játéknapon a Kanárik hazai pályán játszanak az FC Metz ellen, és a szurkolók abban bíznak, hogy kedvenceik végre megszerzik a hőn áhított első győzelmet.

A Nantes nyolc mérkőzésből mindössze két pontot szerzett, és a francia bajnokság történetében az ilyen rosszul rajtoló gárdák háromnegyede a szezon végén általában búcsúzott az élvonaltól. A Kanárik erre azonban egyelőre még gondolni sem mernek, inkább bizakodnak, hogy eddig a Bajnokok Ligájában aratott győzelmet mindig vereség követte, most viszont a BL-ben kikapott a csapat, tehát.

A gárda leginkább a góllövéssel állt hadilábon ez idáig, nyolc találkozón csak négy találatra volt képes a társaság, ráadásul a támadók közül Viorel Moldovanra sérülés miatt jó ideig nem számíthatnak, és kérdéses Olivier Quint, Stéphane Ziani és Pierre-Yves André játéka is. Ott lesz viszont a kezdő tizenegyben a kolumbiai Víctor Bonilla, akit a napokban igazolt le a Nantes. A csatár az előző idényben 15 gólt szerzett a Toulouse színeiben, ám a klub mégis kiesett a legjobbak közül. Két fordulóval ezelőtt a Metz drukkereinek sem volt sok okuk az örömre, ám a legutóbbi két találkozót egyaránt 2-0-ra nyerte meg csapatuk, és ezzel máris felkapaszkodott a középmezőnybe. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a Nantes-ra keserű hétvége vár.

Az Auxerre-nek és a Lensnak nincsenek ilyen problémái, mint a címvédőnek, hiszen mindkét együttes meglepően jól kezdte a bajnokságot. Különösen az Auxerre remeklése szenzáció, hiszen a csapat az előző idényben kis híján kiesett. A nyáron aztán visszatért a kispadra a veterán szakember, Guy Roux, és az ő személye elég volt ahhoz, hogy minden jóra forduljon. A csapat egyelőre veretlen, és azt is ki tudta heverni, hogy az első négy fordulóban hét gólt szerzett támadó, Djibril Cissé megsérült, és még jó ideig nem áll a csapat rendelkezésére. A Lens ugyan az előző fordulóban elveszítette veretlenségét, de a drukkerek nagyon bíznak abban, hogy nem járnak úgy, mint az előző idényben, amikor hasonlóan jó szezonkezdet után csapatuk kis híján kiesett a legjobbak közül.

Korábban: