Vágólapra másolva!
Úgy látszik, az egykor nagy tehetségnek tartott Torma Gábor karrierje végképp megrekedt egy szinten. A magyar támadó a nyáron azért igazolt a Roda JC-től az FC Groningenbe, hogy pályafutásának új lendületet adjon, de új holland egyesülete három hónap után nem tartott igényt a támadóra, és visszaküldte korábbi klubjához.

Torma pár évvel ezelőtt szenvedett súlyos térdsérülést, amiből sokáig nem tudott felépülni, és emiatt szorult ki annak idején a Roda kezdő tizenegyéből. A nyáron azonban úgy tűnt, hogy ismét teljesen egészséges, és a holland élvonalba frissen feljutott FC Groningen igényt is tartott rá. A magyar futballista az orvosi vizsgálaton is megfelelt, így aláírt a Groningenhez, és az előkészületi időszakban jól is ment neki a játék: az edzőmeccseken a csapat házi gólkirálya volt, összesen 17 alkalommal volt eredményes, és emellett öt gólpasszt is adott.

Az első fordulóban a PSV Eindhoven ellen a kezdő tizenegyben kapott helyet, és 83 percig volt a pályán, ám csak egy sárga lappal hívta fel magára a figyelmet. Egy héttel később a Willem II elleni találkozón már az 58. percben lecserélték, de a harmadik játéknapon az RKC Waalwijk ellen végigjátszotta a találkozót. Ez volt azonban az utolsó meccs, amelyiken szerepelt, az ezt követő három bajnokin nem vetették be, és mint kiderült, a klub vezetősége úgy döntött, hogy nem tart igényt a magyar játékos szolgálataira.

Ehhez segítséget nyújtott a Groningennek, hogy Torma szerződésében szerepelt egy záradék: ha október elsejéig a támadó nem teljesen egészséges, akkor felbonthatják a kontraktusát, és visszaküldhetik a Rodához. A klub így is döntött, a dologban csak az a furcsa, hogy Torma a múlt héten még pályára lépett a tartalékok között, és két gólt is szerzett. Persze könnyen lehet, hogy a magyar futballista csak jól jár az új klubcserével, hiszen a Rodának nem nagyon megy a bajnokságban, és a klubnál nemrégiben volt edzőcsere. Az új szakember a belga Georges Leekens lett, aki jól ismerheti a Tormát még a belga pontvadászatból. A magyar támadó egykoron éppen akkor igazolt a Cercle Bruges együtteséhez, amikor Leekens elhagyta a kisebbik bruges-i gárdát.