Vágólapra másolva!
A spanyol válogatott már túl van a vb-selejtezőkön, és ez a tény arra késztette a bajnokság szervezőit, hogy miközben a héten mindenhol a sorsdöntő mérkőzésekre készülnek a válogatottak, erre a hétre két fordulót is kiírjanak a Primera Divisiónban. Arra úgy látszik nem gondoltak a szövetségben, hogy bár a spanyol játékosok ott lehetnek ezeken a meccseken, a rengeteg idegenlégiós közül jó néhányan hiányozni fognak válogatottbeli kötelezettségeik miatt.

Az eset leginkább a dél-amerikai futballistákat hozta nehéz helyzetbe, hiszen a szubkontinensen ugyan csak a hét végén lépnek pályára a csapatok, de a FIFA rendelkezései értelmében az ilyen esetekben már négy nappal a találkozó előtt el kell engedni a játékosokat, márpedig ebbe a szerdai nap is beleesik.

A Valencia argentin hátvédje, Fábio Ayala nem is rejtette véka alá azon véleményét, miszerint legszívesebben Spanyolországban maradt volna, hogy pályára lépjen klubcsapatában, ahelyett, hogy hazautazna Argentínába. Annál is inkább, mert a gauchók már két fordulóval korábban kiharcolták a világbajnokságon való részvételt, így a Paraguay elleni találkozónak a számukra vajmi kevés a jelentősége.

"A Valencia két fontos bajnoki mérkőzés előtt áll, hiszen előbb a Celta Vigóval, majd a Villarreallal játszunk, és így a legcsekélyebb öröm nélkül utazok haza, hiszen sokkal szívesebben maradtam volna Spanyolországban, hogy a klubomat segítsem" - nyilatkozta Ayala.

Az FC Barcelona brazil sztárja, Rivaldo már keményebben fogalmazott, igaz ő elsősorban a Barcelonát kritizálta. A világklasszis játékos, aki állandó tárgya a Brazil Labdarúgó Szövetség és a Barca közti vitáknak, a legutóbbi világbajnoki selejtezőn sérült meg, és gyógykezelése Brazíliában történt. Rivaldo a múlt hétre gyógyult fel, és hogy jelezze a Barca iránti hűségét, még arra is hajlandó volt, hogy a hét végi, Real Sociedad elleni bajnokira visszautazzon Spanyolországba. Ez azonban nem hatotta meg a katalánok mesterét, Carles Rexachot, aki úgy érezte, hogy a futballista még nincs tökéletes állapotban, így a kispadra sem ültette le.

Rivaldo tehát több órát repült azért, hogy a lelátóról nézze meg a meccset, majd pár nap múlva ismét keresztülszelje az óceánt, hogy a Chile elleni vb-selejtezőre készülhessen. Mindez persze nem is tetszett a világsztárnak: "Meglehetősen bosszantó, hogy öt nappal azután, hogy megérkeztem, ismét vissza kell repülnöm Brazíliába, ráadásul úgy, hogy fölöslegesen jöttem Spanyolországba. Keményen dolgoztam annak érdekében, hogy felépüljek a Real Sociedad elleni bajnokira, ám ennek ellenére még a keretbe sem kerültem be. Nem ártana, ha a vezetők kicsit többet törődnének a játékosokkal, mégiscsak belőlük élnek" - füstölgött Rivaldo.