Vágólapra másolva!
Varga Zoltán hétfői menesztése után nem sokáig maradt üresen az NB I-es Győri ETO FC kispadja, a labdarúgócsapatot működtető kft. vezetői kedden Tamási Zsolt eddigi pályaedzőt bízták meg a vezetőedzői teendők ellátásával.

Az új tréner - akinek szerződéskötése még folyamatban van - esetében igazán elkél a bemutatás: Tamási Zsolt 36 éves, testnevelő tanári és edzői B licences diplomával rendelkezik. Korábban az ifjúsági és a junior csapat edzője volt a klubnál, majd Garami József és a kedden vállműtéten átesett Varga Zoltán mellett az együttes pályaedzőjeként dolgozott. Tamási nem tagadja, hogy váratlanul érte a felkérés, s azt sem, hogy nem sokáig gondolkozott a válaszon. Bízik benne, hogy sikerül a jelenlegi letargikus állapotból kimozdítania a csapatot.

Arról, hogy a csapat miért került ilyen helyzetbe (a bajnokságban 11 forduló után hét pont, a tabellán utolsó előtti hely), Peczár Lászlót, a klubot működtető kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

- Így utólag Varga Zoltán Győrbe hozatala hibás döntés volt, vagy a körülmények alakultak szerencsétlenül?
- Varga Zoliról semmi rosszat nem akarok nyilatkozni. Profi szemléletű elképzelései voltak, s nagyon sajnálom, hogy ezeket nem sikerült megvalósítania. Az, hogy miért nem sikerült neki, túlságosan összetett probléma, amibe most nem mennék bele.

- Varga után a vezetőedzői poszton nem gondolkodtak egy a győriek számára mérhetetlenül népszerű, komoly helyi kötődésű szakemberben, mint mondjuk Burcsa, Póczik, Hajszán vagy Hannich?
- Tamási Zsoltot is sokan szeretik Győrben, és neki is megvan a kellő tapasztalata.

- A kft. tulajdonosának, a Quaestor Rt.-nek milyen további tervei vannak a győri labdarúgásban? Ezt azért is kérdezem, mert a szurkolók nem csak Varga Zoltán, hanem a cég ellen is tüntettek...
- A terveink nem változtak, szeretnénk ha a csapat a tradíciójához méltóan szerepelne. És azt a szurkolóknak is meg kell érteniük, hogy közösek a céljaink.

- Az eredeti célkitűzés az volt, hogy a csapat az első hat hely valamelyikén végezzen. Most viszont ezt egyelőre mégis át kell értékelni, hogy cél a bennmaradás?
- Erről szó nincs, s nem csak azért, mert ez túlságosan negatív kicsengésű lenne. A célunk változatlanul az első hatba kerülés.

- Ehhez a télen alaposan meg kellene erősíteni a keretet.
- Ebben egyetértünk.

Fábik Tibor