Vágólapra másolva!
"Remélem, hogy a hazai bemutatkozásom sikeres lesz, s nyerünk Grúzia ellen. Emellett jó lenne az is, ha Magyarország legyőzné Olaszországot" - mondta Gheorghe Hagi, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az egykori kiváló játékos ugyanakkor gyorsan hozzátette: nem valószínű, hogy Parmában meglepetés születik. "Egy százaléknál is kisebb az esélye annak, hogy a vendégek nyernek az olaszok ellen, de időnként az álmok valóra válnak a labdarúgásban is" - hangsúlyozta.

Hagit június 24-én nevezték ki Bölöni László utódjának. Az új szövetségi kapitány szeptember 6-án a Népstadionban 2-0-s győzelemmel mutatkozott be a válogatott élén, mert a szlovénok elleni, augusztus 15-i ljubljanai barátságos mérkőzésről veseműtétje miatt hiányzott.

Adrian Mutu, a román válogatott Veronában idegenlégióskodó csatára azt állítja, hogy Gellei Imre megbízott szövetségi kapitány csapata sikerrel járhat: "Igaz, hogy a magyarok nem tartoznak a legerősebbek közé, de jelenleg az olaszok formája sem kiemelkedő. Bármi megtörténhet."

Gheorghe Popescut, a Leccét erősítő védőt egyelőre csak a grúzok elleni találkozó érdekli. "Csak saját magunkkul szabad törődnünk, el kell felejteni az olaszok mérkőzését. El tudják képzelni, mekkora tragédiát jelentene a szurkolóinknak, ha vereséget szenvednénk a grúzoktól, miközben a magyarok legyőzik Olaszországot?"

A román-grúz összecsapásra szombaton 20.45 órától kerül sor Bukarestben.

A vb-selejtezők európai 8. csoportjának állása: 1. Olaszország 17 pont, 2. Románia 15, 3. Grúzia 9, 4. Magyarország 8, 5. Litvánia 2.