Vágólapra másolva!
Varga Zoltán távozása után Tamási Zsolt vezeti a Győr labdarúgócsapatának edzéseit. A 36 éves trénerrel egyelőre meghatározatlan ideig szóló megállapodást kötöttek a Rába-parti vezetők, mindenesetre a szakvezető első ténykedése volt, hogy visszavette az első csapat keretébe az elődje által kiebrudalt játékosokat. Nevezetesen Molnár Levente kapust, a center Balla Mihályt és a 25-szörös válogatott Mracskó Mihályt. Ma délben utóbbival beszélgettünk.

"Jó érzés volt visszakerülni az első csapathoz" - kezdte Mracskó. "Hosszú idő óta ma délelőtt készülhettünk újra együtt a többiekkel, engem például Varga Zoltán az első bajnoki meccs, a Debrecentől elszenvedett 1-0-s hazai vereség után kipenderített a keretből, igaz, meg is sérültem, így könnyebben hozhatta meg ezt a döntést."

- Felépülése után viszont miért nem vette vissza?
- Ezt magam sem tudom. Máig nem kaptam erre magyarázatot senkitől.

- Igaz, hogy pletkyaszinten, de mi bundagyanúról is hallottunk...
- Őrültség! Nevetséges ez az egész, szeretném tudni, ki terjeszt ilyet.

- Amíg Varga volt az ETO edzője, egyáltalán nem volt esélyük a csapatba kerülésre?
- Fikarcnyi sem.

- Akkor nyílván mindannyian örvendtek az edzőváltásnak?
- Maradjunk annyiban, örülünk, hogy ismét számolnak velünk, mint ahogy egy csapásra megváltozott a légkör az öltözőben is.

- Mi volt a legnagyobb baj a leváltott szakvezetővel?
- Az, hogy zűrzavar volt a csapaton belül, minden mással igen, a szakmai kérdésekkel viszont a legkevésbé sem foglalkozott Varga. Pedig az fontosabb lett volna.

- Biztosak abban, hogy az új edzővel a felemelkedés időszaka kezdődik Győrben?
- Annak kell következnie, hiszen az egység felé már jó úton haladunk, ugyanakkor kemény sorozat áll előttünk a bajnokságban, hiszen megyünk Debrecenbe, majd fogadjuk az MTK-t, aztán Zalaegerszegen kell bizonyítanunk. Azaz, oda kell tennünk magunkat, ha nem akarunk még nagyobb bajba kerülni. Ám kétség ne legyen, odatesszük magunkat.

Korábban: