Vágólapra másolva!
Hogy jó pedagógiai érzékkel rendelkezik-e Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, nem tudni. Az viszont biztos, hogy legújabb döntése megkavarta az "állóvizet". Egyik játékosát, Lampardot ugyanis részeges randalírozása miatt nem hívta meg a keretbe, Gerrard hasonló vétségét viszont megbocsátotta. 

Mint ismeretes, a szeptember 11-i terrortámadás éjszakáján négy Chelsea-játékos, Frank Lampard, Jody Morris, John Terry, Eidur Gudjohnsen és az egykori Chelsea-védő, Frank Sinclair egy, a Heathrow repülőtér közelében lévő hotel bárjában szórakozott, ahol éppen olyan családokat szállásoltak el, akik a repülési tilalom miatt nem utazhattak haza az Egyesült Államokba. A renitensek előbb felzavarták a Posthouse hotel nyugalmát, majd részegen az Airport Bowl tekepályán randalíroztak.

A Chelsea vezetősége kétheti bérüktől megfosztotta a játékosokat, ráadásul Lampardot Eriksson sem hívta meg a válogatottba. Miközben csütörtökön az összes brit napilap az újabb botrányról beszél, a The Sun című bulvárújság Frank Lampardot szólaltatta meg. Az utánpótlás-válogatott csapatkapitánya, aki már a felnőttek között is szerepelt háromszor, bűnbánatot tanúsítva azt mondta: "Bárcsak sohasem történt volna meg!"

Alig csendesedett el a botrány, az újabb kilengésről Steve Gerrard, a Liverpool középpályása gondoskodott. A játékos egy southporti bárban keddről szerdára virradóra éjjel kettőig mulatott, és részegen tért vissza a válogatott manchesteri edzőtáborába. Az eset felháborította Erikssont, ám a tréner kissé következetlenül megbocsátott Gerrardnak, mondván, reméli, jó lecke lesz számára, hogy butasága miatt egész Anglia megismerte erről az oldaláról is. "Az angol labdarúgónak mindig 200 százalékosan profinak kell lennie. Fiatalok milliói hősként tisztelik őket, ezzel kell együtt élni, és ehhez kell idomítani a viselkedést is" - mondta a kapitány. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) hivatalos közleménye szerint "Sven-Göran Eriksson megbocsátott, és ezzel az ügyet lezártnak tekinti."

Pincési László

Korábban: