Vágólapra másolva!
Hiába hívott össze Piroska János, a Kispest-Honvéd FC baráti körének elnöke ma estére szurkolói ankétot, a három tulajdonos, Koncz László, Kiss Zsolt és Vida Pál nem ér rá. Így valószínűleg kedden tehetik fel a klub eladásáról és tartozásairól szóló kérdéseiket a drukkerek.

Szerkesztőségünk is megkapta Piroska János faxát, amely szurkolói ankétra szóló meghívót és a tulajdonosokhoz intézett kérdéseket tartalmaz. Többek között azt kérdezik, hogy a tulajdonosok valóban árulják-e kft.-részesedésüket - 75 millió forintért - a Pini Kaposvárnak.

Továbbá: igaz-e, hogy Muszbek Mihálytól, a Magyar Labdarúgó Liga igazgatójától kértek kölcsön 60 millió forintot, ő pedig jelzáloggal terhelte meg a kft.-t? Azt is szeretnék tudni, hogy valóban 150-200 millió forintot kérnek az új vevőtől.

Koncz László, az egyik tulajdonos érdeklődésünkre elmondta, hogy ő is kapott meghívót, ám nem volt aláírva, bárki küldhette, s ezért nem kíván részt venni a találkozón. Hozzátette, hogy tíz napja megbeszélést tartottak a szurkolói csoportok vezetőivel, és ott a kérdések egy részére már válaszoltak. Amire pedig nem, az üzleti titok. Koncz hangsúlyozta, tiszták a szándékaik, és nem akarják elkótyavetyélni a Kispestet, ők is jól tudják, hogy a csapat neve Európa-szerte jól cseng.

A szurkolók ennyivel nem érik be, meggyőzték Koncz Lászlót a találkozó fontosságáról, és változatlanul válaszokat szeretnének kapni kérdéseikre. Abban állapodtak meg, hogy kedden tartanak ankétot, bár a szervező, Piroska János az új időponttal kapcsolatban is szkeptikus. Kijelentette: "Kispesten most csak annyi biztos, hogy minden bizonytalan".

Burkovits Ferenc