Vágólapra másolva!
Szombathelyen köztudottan imádják a futballt az emberek, ráadásul a Haladás nagyszerűen kezdte a bajnokságot, mi több, 15 pontjával még mindig várakozáson felüli pozícióban, a középmezőnyben található. A csapat szerepléséről, a hangulatról, a brazil játékosokról péntek délután beszélgettünk Keszei Ferenccel, a Haladás vezetőedzőjével.

- Egyetért azzal, hogy a vártnál jobban szerepelt eddig a csapata?
- Igen, ám gyorsan hozzátenném, még mindig nem igazán körvonalazódtak az erőviszonyok. Erre leginkább télen kerülhet sor, amikor is több csapat minden bizonnyal megerősíti keretét, ezután tisztábban lehet majd kalkulálni.

- A "Halinál" mi az alapcél, a bennmaradás, netán a középmezőny?
- Egyértelműen a stabil NB I-es tagság, azaz a bennmaradás. Igaz, szerencsés esetben ötven százalékos teljesítménnyel az első hat közé is oda lehet kerülni, s amennyiben most egy ponttal többünk van, mi is oda tartoznánk.

- Az utóbbi három forduló vereségei mennyiben keserítették el?
- Ezúttal nem kerültem anniyra magam alá, hiszen a bennünket sújtó sérüléshullámot egyetlen csapat sem bírta volna el. Flavio Pim, Némethy, Somfalvi, Fred, Leandro, Filipovics és Preisinger kiesésével hét biztos kezdőemberemet veszítettem el, ám szerencse a szerencsétlenségben, hogy ekkor nem a legfőbb riválisaink ellen kellett játszanunk, mert bizony tőlük is kikaptunk volna.

- A brazil játékosok mennyire játszanak kulcsszerepet a mai Haladás életében?
- A vezetők által vázolt többéves program egyik eleme a brazil játékosok szerződtetése, s bizony nekik is szerepük van abban, hogy a Haladás szürke vidéki kiscsapatból, mára elismert együttes lett. A dél-amerikaiak egyértelműen megpezsdítették az életet a szombathelyi futballban, ami fontos, mert errefelé szuperlelkes publikum található. Ki merem jelenteni továbbá, hogy a brazil kapcsolat meghatározó jelentőséggel bír a klub jelenlegi helyzetében. Korábban szó volt arról is, hogy a vezetőink tulajdonrészt ajánlanak fel a Flamengónak, ennek fejében a riói klub játékosokat irányít Szombathelyre. Időközben azonban csődbe ment a Flamengo, ám szerencsére a brazilokkal a viszony fennmaradt. Mint ahogy az a lehetőség is, hogy amennyiben néhányan nem válnak be, vagy huzamosabb ideig sérültek, úgy akár félévenként cserélgethetjük a játékosokat Brazíliából. Télen tervezünk is ilyen változást, méghozzá egy, vagy két poszton. Elvégre a többi csapat is biztosan erősít majd, vagyis ezen a téren nekünk sem szabad lemaradnunk. Mert mint említettem, az igazi erőviszonyok tavaszra körvonalazódnak, no meg a tét is ekkor hág majd a tetőfokára.

Korábban: