Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó utánpótlás (U21) válogatott utolsó Eb-selejtező mérkőzésén óriási meglepetést okozva két góllal legyőzte a csoportelső Olaszországot.

Utánpótlás Eb-selejtező, 8. csoport:
Olaszország - Magyarország 0-2 (0-1)
Mantova, 2000 néző, v: Vidlak (cseh)
Olaszország: Rossi - Troise (Lucchini, a szünetben), Olivi, Moretti - Castellini, Corrent, Vicari, Pinzi - Pinardi - Gilardino
(Calaio, 65.), Iaquinta.
Magyarország: Takács T. - Szélesi, Korolovszky, Gyepes, Lőw - Tokody, Farkas B., Buzsáky (Polonkai, 61.), Halmosi - Szabics (Szalai, 87.), Fehér M. (Kanta, 92.)
gól: Szabics (14.), Fehér M. (73.)

A magyar együttes nem tisztelte sokkal esélyesebb ellenfelét, bátran támadott és ez meghozta eredményét: a 14. percben Korolovszky labdájával Szabics ugrott ki és 12 méterről az elfekvő kapus fölött a hálóba emelt (0-1). Szünet után is egyenrangú ellenfél volt a magyar együttes, sőt a második gólt is megszerezte: a 73. percben Fehér M. vette el a labdát a bizonytalankodó védőktől, egyedül tört kapura és Rossi mellett higgadtan a jobb sarokba helyezett (0-2). A magyarok végig nagyon fegyelmezetten játszottak, több helyzetet alakítottak ki ellenfelüknél és megérdemelt győzelmet arattak.

"Nagyon boldog vagyok, az olaszokat saját fegyverükkel vertük meg. A játékosok hihetetlenül fegyelmezetten játszottak és remekül használták ki az ellenfél hibáit. Ez a siker óriási motivációt jelent a szombati mérkőzés előtt. Szeretném megköszönni Dunai Antal segítségét, aki erre a találkozóra elvállalta az együttes irányítását és fantasztikus munkát végzett" - örvendezett Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya, egyben az utánpótlás csapat szövetségi edzője.

A román válogatott Bukarestben egy góllal legyőzte Grúziát. Ez azt jelenti, hogy az olaszok mögött a románok végeztek a második helyen, a magyarok harmadikként zárták a sorozatot. Az első két helyezett játszhat pótselejtezőt az Eb-részvételért.

A másik mérkőzésen:
Románia - Grúzia 2-1 (1-0)

A csoport végeredménye

m

gy

d

v

gk

p

1.

Olaszország

8

6

1

1

14-5

19

2.

Románia

8

5

1

2

13-5

16

3.

Magyarország

8

5

0

3

12-9

15

4.

Litvánia

8

2

0

6

5-17

6

5.

Grúzia

8

1

0

7

9-17

3

Korábban: