Vágólapra másolva!
Az 1. FC Nürnberg együttese eladta svéd védőjét, Nils-Eric Johanssont az angol Blackburn Roversnek, de a nürnbergiek azonnal szereztek utánpótlást a csapat számára. A Bundesliga újonca ugyanis szerződtette az 1860 München rutinos védőjét, Stefan Passlackot.

1. FCN online
Passlack (j) Augenthaler mesterrel
Passlack

Az 1989-90-es idényben tizenegy találkozón lépett pályára a Bundesligában, és első élvonalbeli találatát is megszerezte. Egy évre rá már többször számított rá a tréner, hiszen huszonnyolcszor szerepelt a csapatban, és góljainak számát is megduplázta. Az KFC Uerdingen ennek ellenére kiesett a legjobbak közül, ám ez csak jól jött Passlacknak, aki a második osztályban harcolt ki magának helyet a kezdőcsapatban. Harmincszor lépett pályára, és hat alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, ami egy védőtől szép teljesítmény. A csapat vissza is került az élvonalba, ahol azonban már nem ment ilyen jól neki a játék: csak egy gólra volt képes, és a klub ismét búcsút intett az első osztálynak.

Passlack viszont nem tartott vele a másodosztályba, hanem az 1. FC Kölnbe igazolt. Itt azonban nem igazán tudott bekerülni a csapatba, csak tizennyolc meccsen játszott, és amikor egy év elteltével az Uerdingen visszajutott a legjobbak közé, ő is visszatért volt egyesületébe. Szenzációs szezont zárt, nyolc gólt szerzett, és a csapat is befejezte a liftezést, ugyanis bentmaradt. Igaz, nem sokáig, mert a rá következő idényben megint kiesett.

Passlack ekkor véglegesen elhagyta az Uerdingent, és a Borussia Mönchengladbachba szerződött. Az 1996-97-es szezon első felében nagyon jól ment neki a játék, olyannyira, hogy Berti Vogts behívta őt a Nationalelfbe. A nemzeti tizenegyben 1996. október 9-én debütált Örményország ellen, majd pontosan egy hónappal később Észak-Írország ellen is játszott a válogatottban.

Innentől kezdve azonban lefelé tartott a pályafutása: kikerült a nemzeti tizenegyből, és klubjában sem ment neki. A Gladbach 1999 nyarán kiesett a legjobbak közül, és ezt követően Passlack klubot váltott, a müncheni Oroszlánokhoz szerződött. Első bajorországi idényében még stabil csapattagnak számított, ám az elmúlt szezonban már csak elvétve jutott játékhoz, mindössze kilenc találkozón szerepelt. A jelenlegi pontvadászatban viszont eddig egyetlen meccsen sem lépett pályára, így nem csoda, hogy örömmel vette a Nürnberg ajánlatát.

Ajánlat:

A német bajnokság állása

Korábban: