Vágólapra másolva!
Az orosz válogatott utoljára 1996-ban szerepelt világversenyen, azóta egy világbajnokságra és egy Európa-bajnokságra nem sikerült kvalifikálniuk magukat, így a szbornaja számára különlegesen fontos volt a 2002-es mondiálra való kijutás. Ezt sikerült is elérni a Svájc elleni győzelemmel, amelyből Vlagyimir Besztcsasztnih mesterhármassal vette ki a részét.

Fotó: EPA
Copyright 2001 epa European Pressphoto Agency B.V.. All rights reserved. This material must not be published or redistributed in any form.
Fehérben az orosz, a svájci védőt nem vitte magával Japánba

A következő év, ha lehet, még jobban sikerült számára, hiszen huszonkilenc találkozón tizennyolc gólt szerzett! A Szpartak természetesen ismét bajnokságot nyert, azaz Besztcsasztnih a második aranyat tehette vitrinjébe. 1994 nyarán részt vett az amerikai világbajnokságon is, igaz, mindössze tizennégy percet játszott. A vb után nem tért vissza Oroszországba, hiszen a Werder Bremen csapata szerződtette őt. Első Bundesliga-gólját a hetedik fordulóban a Hamburger SV ellen szerezte, és ezt még kilenccel toldotta meg abban a szezonban, vagyis a bajnokságot tíz góllal zárta. Nem tett másképpen a következő évben sem, amikor ugyancsak tíz alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

1996 nyarán Németországból Spanyolországba tette át a székhelyét, mivel a Racing Santander lett munkaadója. Debütáló mérkőzését a Primera Divisiónban 1996. szeptember 8-án a Sporting Gijón ellen játszotta, míg az első spanyolországi gólját az ötödik fordulóban az Athletic Bilbao ellen szerezte. A változatosság kedvéért ebben a szezonban is összesen tíz gólt szerzett, akárcsak a következő idényben. Később azonban egyre inkább kiszorult a Racing kezdő tizenegyéből, sőt, az előző idény második felében már ki is került az első csapat keretéből, mivel túl sok volt az EU-n kívüli légiós a klubnál. A válogatottban azonban továbbra is alapember maradt, és miután a szövetségi kapitány, Oleg Romancev egyben a Szpartak Moszkva mestere is, nem számított meglepetésnek, hogy a moszkvai gárda leigazolta a nyáron. Besztcsasznih azóta a klubcsapatában és a nemzeti tizenegyben is igyekszik meghálálni a bizalmat.