Vágólapra másolva!

Soproni faggatózás a stadionról

A múlt hét végén néhány, a soproni labdarúgásért aggódó szurkoló kötetlen beszélgetésre invitált két önkormányzati képviselőt. A futball hívei az iránt érdeklődtek Abdai Gézától, a városi sport-albizottság vezetőjétől, valamint Kránitz Lászlóotól, az MSZP helyi szervezeétének elnökétől: mi várható a hétfői rendkívüli közgyűlésen a stadionrekonstrukció ügyében?

A közelmúltban egy közgyűlélsen nem szavazták meg a stadionrekonstrukcióra szánt pénzösszeget. Ezek után fordultak a szurkolók a képviselőkhöz, mi várható. Érdeklődésünkre Kránitz László elmondta, azt, amit a szurkolóknak is kifejtett. Az MSZP alapvetően egyetértett a stadionrekonstrukcióval, ám első szándékkal, azaz elsődlegesen szívesebben látott volna egy új stadiont egy másik pálya, az Anger-réti létesítmény helyén a Káposztás utca helyett. Azóta azonban több olyan információ is a tudomásukra jutott, amelyek alapján a hétfői rendkívüli közgyűlésen már ők is a munkálatoknak a Káposztás utcában való elkezdése mellett teszik le voksukat.

Mint kiderült, az Anger-réten nincs megfelelő infrastruktúra, a parkolás kérdése is nehezen lett volna megoldható, ráadásul az UEFA rendelkezései szerint nem lehet atlétikapálya a futballstadion mellett, márpedig az Anger-réti rekortán nagyon sokat jelent a város atlétikájának, nem lenne célszerű elmozdítani onnan. Mindezek mellett még ott edz a városi baseball-csapat is, lehet, hogy ütközések lennének ott az ő és a labdarúgók edzésidőpontjai között.