Vágólapra másolva!
Miután szombat este Craig Brown bejelentette, távozik a skót labdarúgó-válogatott éléről, a szövetség azonnal kapcsolatba lépett Sir Alex Fergusonnal. A Manchester jelenlegi trénere egyelőre visszakozott.

Ferguson egyelőre ellenáll

"Nem tudom, lehetséges-e, de úgy gondolom, skót illetőségűnek és a világ legjobb edzőjének kellene átvenni a válogatottat" - nyilatkozta a BBC-nek Brown. A Telegraphban mindezt bővebben is kifejtette. "Alex barátjaként mondhatom, ezt a munkát neki találták ki. Szegény Jock Stein halála után 10 mérkőzésen már volt kapitány. Jelenleg Alex Ferguson a legjobb európai menedzser, és melyik ország nem látná őt szívesen a kapitányi székben. Ha a szövetség bölcs, biztosan beszél vele, és majd meglátjuk, mit is mond."

Ferguson elsőre nemet mondott a felkérésre: "Azt mondtam, jövőre visszavonulok. És ehhez tartom magam, ezért nem érdekel a munka. 1986-ban már irányítottam a válogatottat és ez nagy kihívás volt számomra. Craig a barátom, amit mondott, nagyon szép volt tőle. De hangsúlyozom, nem érdekel a munka."

A Skót Labdarúgó Szövetség (SFA) ügyvezető igazgatója, David Taylor egyelőre csak tapogatózik. "A lehető legjobb edzőt szeretnénk szerződtetni, lehet, hogy Európában is körülnézünk. A múltban nagyon szűk körben gondolkodtunk, most szélesebbre tárjuk az ablakot."

A skót közvélemény persze hallani sem akar a külföldi edzőről. A Telegraph szerint a szurkolók a legszívesebben Kenny Dalglisht látnák a kapitányi székben, de nagy népszerűségnek örvend Gordon Strachan és a Hibernians trénere, Alex McLeish is.

Pincési László