Vágólapra másolva!
Görögországban meglehetősen lassan őrölnek Isten malmai, hiszen a bajnokság is csak szeptemberben kezdődött el, és az előző idény legjobbjainak járó díjat is csak a napokban osztották ki. A pontvadászat legkiemelkedőbb játékosának járó díjat az Olympiakosz támadója, Aleksziosz Alekszandrisz kapta meg, aki gólkirályi címet szerzett a legutóbbi bajnokságban.

Alekszandrisz a válogatottban
is csapatkapitány

Ennek köszönhetően a válogatottban is bemutatkozhatott, 1991. március 27-én debütált Marokkó ellen - ekkoriban klubcsapata a másodosztály utolsó helyén szerénykedett, és az idény végén ki is esett a harmadik vonalba. Alekszandrisznak azonban nem kellett a klubbal tartania, hiszen 1991 nyarán az AEK Athén szerződtette.

Az athéni egyesületben is alaposan kitett magáért, első évében 16 gólt szerzett, és bár az ezt követő bajnokságban mindössze hatszor talált be, az 1993-94-es idényben 24 találattal gólkirályi címet szerzett. Természetesen szerepelt a görög válogatottal az amerikai világbajnokságon. Az USA-ból visszatérve aztán klubot váltott, és az Olympiakoszhoz igazolt. A pireuszi egyesületben is folytatta a gólok nagyüzemi termelését, rögtön 16 találattal nyitott. Ezt a szokásos hullámvölgy követte, mivel az 1995-96-os szezonban csak hat gólra volt képes, de a következő idényben ismét magára talált, és 23 dugóval ismét gólkirályi címet szerzett.

Az Olympiakosz ebben az idényben bajnoki címet szerzett, mint ahogyan azóta minden egyes szezonban, így Alekszandrisz a nemzetközi porondon is kipróbálhatta magát. Legemlékezetesebb mérkőzése minden bizonnyal az 1998-99-es idényben lejátszott, Ajax elleni Bajnokok Ligája-meccs volt, amikor ő szerezte a győztes gólt a hollandok ellen. A legutóbbi pontvadászatban eleinte csak cserejátékos volt, de kispadosként is rendre eredményes tudott lenni, így beverekedte magát a kezdő tizenegybe, sőt, a csapatkapitányi karszalag is az övé lett. Végül húsz találattal zárta az idényt, aminél többet senki sem szerzett, és ennek köszönhetően őt választották meg a pontvadászat legjobbjának.

Korábban:

A nap játékosa: Juan Pablo Sorín