Vágólapra másolva!
Nagyszerűen menetel a Bajnokok Ligájában a Bayer Leverkusen, hiszen a gyógyszergyári csapat féltávnál százszázalékos teljesítménnyel áll a csoport első helyén, és szinte biztosan a legjobb 16 között érezheti magát. A Fenerbache elleni mérkőzésen a győztes találatot az a Michael Ballack szerezte, aki manapság a válogatottban is alapembernek számít.

Ballack az egykori NDK-ban, Karl-Marx-Stadt városában született 1976. szeptember 26-án, és első egyesülete a helyi BSG Motor volt. Mire kiöregedett az ificsapatból, addigra a várost már Chemnitznek hívták, Ballack pedig a Chemnitzer FC játékosa lett. Ebben az együttesben mutatkozhatott be a német másodosztályban az 1995-96-os idényben, de túl sok öröme nem volt benne, hiszen a gárda kiesett a Bundesliga 2-ből, Ballack tehát a harmadik vonalban folytatta pályafutását.

De nem sokáig kellett ott vegetálnia, mert a legjobbak közé frissen feljutott Kaiserslautern 1997 nyarán szerződette. Jobbkor nem is válthatott volna klubot, mert a Vörös Ördögök az 1997-98-as bajnokságban újoncként aranyérmet nyertek, így Ballack első élvonalbeli idényében bajnoki címet szerzett. Akkor még többnyire csak csere volt, ám a következő szezonban sokkal több lehetőséget kapott, és a Hansa Rostock ellen meg is szerezte első élvonalbeli találatát, amit még három követett.

Hamar stabil tagja lett az utánpótlás-válogatottnak, sőt, 1999. április 28-án, a skótok elleni barátságos mérkőzésen a nagyválogatottban is bemutatkozhatott.

1999 nyarán a Bayer Leverkusen hétmillió márkát fizetett érte, de Ballack megérte a pénzét, hiszen azóta is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és az előző idényben például hét találatot szerzett. Noha a csapat korábbi edzőjével, Berti Vogtsszal voltak vitái, a jelenlegi tréner, Klaus Toppmöller megbízik benne, és a középpályás ezt gólokkal hálálja meg.

Korábban: