Vágólapra másolva!
Az angol ligakupa harmadik fordulójának szerdai mérkőzésein nem született akkora meglepetés, mint egy nappal korábban, amikor a címvédő Liverpool hazai pályán esett ki a másodosztályú Grimsby ellen, de két élvonalbeli gárda így is búcsúra kényszerült, akárcsak az előző kiírás ezüstérmese, a Birmingham City.

A Derby County a hét elején váltott edzőt, Jim Smith helyett Colin Todd került a kispadra, és az új szakvezető első találkozója meglehetősen rosszul sikerült, hiszen a Kosok 5-2-es vereséget szenvedtek a Fulham otthonában. Pedig a találkozó nem kezdődött rosszul a Derby számára, mivel a vendégek szerezték meg a vezetést, és miután a Fulham kiegyenlített, Fabrizio Ravanelli találatával megint náluk volt az előny. Ez azonban nem sokáig tartott, mert a hazai együttes egy percen belül megint kiegyenlített, és ezt követően valósággal ízekre szedte a Kosok védelmét. A Premier League újonca, amely ebben a szezonban még egyetlen meccsen sem rúgott kettőnél több gólt, most ötnél állt meg, a tréner, Jean Tigana legnagyobb örömére.

Szintén két első osztályú csapat találkozott Blackburnben, ahol a Rovers ellenfele a Middlesbrough volt. Az első gólt a hazaiak szerezték az egykori 'Boro-játékos Craig Hignett révén, de a vendégek még a szünet előtt egyenlíteni tudtak a nyáron igazolt, magyar származású, ám szlovák Németh Szilárd révén, akinek ez volt az első találata új csapata színeiben. Németh a későbbiekben is veszélyesen játszott, de próbálkozásait a Rovers kapusa rendre hatástalanította. Már a hosszabbításban jártak a csapatok, amikor a Blackburn veterán védője, Craig Short előremerészkedett, és megszerezte a továbbjutást érő gólt csapata számára.

Az előző kiírás döntősének, a másodosztályú Birmingham Citynek nem nagyon megy mostanában a bajnokságban, de ennek ellenére senki sem gondolta, hogy a gárda ilyen súlyos vereséget szenved majd a Manchester City otthonában. Kevin Keegan gárdája hat gólt rámolt be a Birminghamnek, és a fő ludas ebben Darren Huckerby volt, aki egymaga négy találatot vállalt. Ahhoz képest, hogy többnyire csak csereember a gárdában, ez nem is rossz teljesítmény.

Eredmények:
Aston Villa - Reading 1-0
gól:
Dublin (44.)

Blackburn Rovers - Middlesbrough 2-1 (hosszabbítás után)
gól: Hignett (30.), Short (113.), illetve Németh (39.)

Fulham - Derby County 5-2
gól: Hayles (36.), Legwinski (56.), Collins (62.), Saha (70.), Malbranque (11-esből 80.), illetve Burley (19.), Ravanelli (55.)

Manchester City - Birmingham City 6-0
gól:
Huckerby (10., 25., 81., 89.), Luntala (öngól, 14.), Goater (53.)

Sheffield Wednesday - Crystal Palace 2–2, tizenegyesekkel: 3–1
gól:
Westwwod (68.), Crane (114.), illetve Rodger (11.), Riihilahti (105.)