Vágólapra másolva!
Lisztes Krisztián két góllal járult a Werder Bremen győzelméhez az 1. FC Nürnberg ellen a német labdarúgó Bundesligában.

A magyar középpályás már a negyedik percben betalált Darius Kampa kapujába, majd a második félidő elején duplázott. Lisztest a 80. percben Fabian Ernst váltotta, aki közvetlenül a lefújás előtt beállította a végeredményt.

Bundesliga, 9. forduló:
1. FC Köln - VfL Wolfsburg 0-4 (0-2)
gól:
Petrov (2., 50., a másodikat 11-esből), Ponte (6.), Karhan (61.)

Werder Bremen - 1. FC Nürnberg 3-0 (1-0)
gól:
Lisztes (4., 56.), Ernst (90.)

Lisztes pályafutása során először szerzett két gólt a Bundesligában. "Nagyon boldog vagyok, hiszen napra pontosan egy évvel ezelőtt, október 14-én lőttem utoljára gólt a bajnokságban" - mondta a futballista. "Brémában negyedszer játszhattam a kezdőcsapatban, velem még gólt sem kapott az együttes. Az előző három meccsünket megnyertük, bízom benne, hogy Thomas Schaaf vezetőedző is nyomon követi ezt a statisztikát."

Lisztes néhány héttel ezelőtt még a távozás gondolatát sem utasította el, mert nagyon kevés lehetőséget kapott. "Rengeteget beszélgettünk az edzővel, aki azzal biztatott, hogy várjak türelemmel, nem azért szerződtettek, hogy állandóan a kispadon üljek. Azt mondta, eljön az én időm. Jó formában érzem magam, a győztes csapat összeállítása csak sérülés esetén szokott megváltozni, ezért van rá esélyem, hogy a következő fordulóban, a Hertha ellen is a kezdők közé jelölnek. Abban is bízom, hogy nem kell újabb egy évet várni a következő gólomra."