Vágólapra másolva!
Egy pontot szerezni Debrecenben elvileg nem rossz teljesítmény. Elégedettek is a Győri ETO FC háza táján, noha azzal is mindenki tisztában van, ezek az egy pontok a jelenlegi helyzetben vajmi keveset érnek. A játékosok hitét, megtépázott önbizalmát viszont visszaadhatja ez az eredmény.

"Nagyjából az történt a mérkőzésen, amit előzetesen vártam" - kezdte Tamási Zsolt, az ETO vezetőedzője. "Több olyan elemet is meg tudtunk valósítani, amit a két hét során gyakoroltunk. Nagyon szervezetten és jól védekeztünk, Bajzát semlegesítését is remekül végrehajtottuk, valamint jól zártuk le a széleket Böőr és Bernáth előtt. Ezzel pedig a Loki méregfogát kihúztuk."

- Azért minden mégsem volt olyan tökéletes, elvégre nem nyert a csapat...
- Természetesen akadtak hibák. Bár felkészültünk Plókai átlövéseire is, a gólnál nagyon szabadon hagytuk, nem léptek ki rá a védők. A kontrajátékunk is csak a Debrecen tizenhatosáig működött. Hiába volt többször is létszámegyenlőség, időnként létszámfölény az első játékrészben, az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott. A cseréknek köszönhetően, továbbá a Farkas-Szanyó-Baumgartner tengely feljavulásával az utolsó félórában már voltak helyzeteink.

- Végig bízott abban, hogy meglesz az egyenlítés?
- A hatvanadik perc után nagyon reméltem, hogy gólt eredményez feljavult támadójátékunk. El kell azért ismerni, hogy a hazaiak vezetőgóljuk után fölénybe kerültek, igaz, nagy helyzetük nem adódott. Ellentétben velünk, az utolsó két percben akár két gólt is rúghattunk volna. Arról nem is beszélve, hogy Hajdó játékvezető megint a kárunkra tévedett. Tavaly Debrecenben a kilencvenedik percben ítélt ellenünk tizenegyest, most viszont elnézett egy büntetőt. Vadicska ugyanis szabálytalanul szerelte Károlyit.

- Mindent mérlegelve: elégedett a debreceni döntetlennel?
- Nézze, azt hiszem, nem kell bizonygatni, hogy mostani pozíciónkban az egy pont tulajdonképpen semmit nem ér. Ennek ellenére látom a fiúkon, hogy nyugodtabbak, felszabadultabbak, nagyobb az önbizalmuk. Ez pedig magában hordozza a jobb és eredményesebb játék lehetőségét. Nagyon bízom benne, hogy minél hamarabb újra győztesként vonulhatunk le a pályáról.

- Akár már az MTK ellen?
- Azon dolgozunk. Tisztában vagyunk az MTK erejével, ettől függetlenül azért Mracskó Mihályt elküldtem a Hungária körútra, hogy nézze meg a Vasas elleni találkozójukat.

- Stark eltiltása lejárt, Lakos szombati játékát látva igazán kellemes gondjai lehetnek a védelem összeállítását illetően...
- Nagyon örültem Pali jó teljesítményének, mert mély gödörben volt az elmúlt időszakban. Bevallom, előretörései megbeszélt taktikai elemek voltak, s ezeket nagyon precízen, mindig a legjobb pillanatokban alkalmazta. Gondolok itt elsősorban a gólra, melyben elévülhetetlenek az érdemei. Nemcsak ő játszott azonban megbízhatóan, az egész csapatot dicséret illeti a küzdőszellemért.

- Úgy fest, nemcsak a csapatnak, önnek is vannak szurkolói.
- Jólesett, hogy tényleg sokan jöttek el szorítani nekem és a fiúknak. Édesapám, testvérem, barátaim támogatása sokat jelent, ám valójában ez a történet most nem rólam, hanem az ETO-ról szól.

Korábban:

Tamási pontrablással debütált Debrecenben

Papp Győző