Vágólapra másolva!
Az NB I hétvégi 12. fordulójában a ZTE-FTC találkozón pályafutása során először állították ki Szűcs Lajost, a zöld-fehérek kapusát. A hetek óta parádésan védő ferencvárosi hálóőr a piros lapról, a csapaton belüli hangulatról és a várható büntetéséről nyilatkozott.

- Nem haragszom Hanacsek játékvezetőre a kiállításom miatt, de nincs igaza, és rosszul is döntött. Azt írta a jelentésében, hogy a földről felálltam, és szándékosan talpaltam a hazai csatár combjába, ami a visszajátszások alapján is kiderült, hogy komoly tévedés. Ezenkívül az is jól látszik a felvételen, hogy az ominózus esetnél visszahúztam a bal lábamat, azaz szándékosságról szó sem lehetett. Viszont az igaz, amikor kézzel elütöttem Waltner elöl a labdát, majd a földről felállva becsúszva szerelni akartam, s a lábát értem el, ezért 11-est lehetett volna itélni. Sőt, akár ki is állíthatott volna Hanacsek. Ezért egy szót sem szólhattam volna, amiért viszont piros lapot kaptam, az nem volt jogos. A fegyelmi bizottságot semmiképpen sem szeretném befolyásolni a döntésében, ettől függetlenül bemegyek a tárgyalásra, ugyanis szeretném, ha meghallgatnának. Elvégre pályafutásom során eddig sohasem állítottak még ki. Remélem, legalább meghallgatnak.

Arra a kérdésünkre, hogy az utóbbi hetekben mutatott remek védései ellenére a csapat kudarcai netán az idegeit is megviselték volna, s talán a kiállítás is ennek a számlájára írható, Szűcs a következőket mondta:

- Nem az indulataimmal van baj, egyszerűen el vagyok keseredve, hogy nem tudunk örömet szerezni lelkes szurkolótáborunknak. Abban azonban biztos vagyok, hogy lesz ez még jobb is, mi több, hamarosan újabb sikerszériába kerülünk.

Bánki József