Vágólapra másolva!
Nyilasi Tibor szerda délelőtt találkozott Bozóky Imrével, az MLSZ elnökével is, akárcsak korábban Puhl Sándorral, a szövetség alelnökével. A különbség annyi, hogy míg Puhl a kapitányságra szerette volna rávenni "Nyílt", addig Bozóky felkérte az egykori ferencvárosi kedvencet, hogy legyen tagja a 2008-as Eb-pályázatot előkészítő testületnek. Nyilasi azonnal igent mondott, elvégre ezzel a tisztséggel nincs kizárva későbbi Üllői úti szerepvállalása sem.

Mint azt az elmúlt hetekben folyamatosan jeleztük, Várszegi Gábor, az MTK mellett a Ferencvárosi Labdarúgó Kft-ben nyolcvan százalékos tulajdonrészt szerzett üzletember hosszú távú terveiben bizony szerepel Nyilasi felkérése. A kérdés csak az, hogy konkrétan edzőnek vagy szakmai igazgatónak. Nyilasi szerint már eldőlt, hogy az eddigi megbízott szakvezető, Gellei Imre lesz a "befutó", amit az MLSZ-ben egy neve mellőzését kérő informátorunk is megerősített.

A "meccs" tehát szép lassan egyesélyes lesz, de hogy mikor születhet meg a döntés, az még mindig nem egyértelmű. Sőt, bár a kapitánykérdés nem szerepel az MLSZ csütörtöki elnökségi ülésének napirendi pontjai között, Bozóky mégsem tartja kizártnak, hogy határoznak. Mégpedig azért nem, mert az elnök, amennyire csak lehetséges, szeretné megosztani a felelősséget, azaz az elnökségi tagok "megszondáztatása" után határoznának az új kapitányról.

Információink szerint egyébként már maga Bozóky is letette a voksát Gellei mellett, akinek kinevezése attól függ, meglesz-e az elnökségi ülésen a szükséges támogatása. Ha nem, várnak még egy vagy két hetet, míg kialakul a közel egyhangú döntés - Gellei mellett.

Bánki József

Korábban: