Vágólapra másolva!
Továbbra is csődveszély fenyegeti az olasz bajnokságban szereplő Fiorentina együttesét. Az olasz labdarúgóklub képtelen fizetni játékosainak és alkalmazottainak. A csapat tagjai a közelmúltban a vezetőség tudtára hozták: ha még egy meghatározó futballistától megválik a klub, akkor az összes játékos távozni fog a "liláktól".

"A városnak gyorsan keresnie kell egy pénzintézetet, amely hitelt tud nyújtani" - mondta Luciano Luna meghatalmazott vezető, akinek a közelmúltban sikerült megakadályoznia a csődeljárás elindítását. "A junior játékosok és néhány beosztott ezen a héten megkapja a bérét, a többieknek a jövő hétig várni kell."

A La Gazzetta dello Sport szerint a legsürgősebb kiadásokra 72 millió márkára lenne szükség. A klub összes kötelezettsége 330 millióra rúg, csak az adóhatóságnak 160 millió márkával tartozik a Fiorentina. További nehézséget okoz, hogy a filmproducer Vittorio Cecchi Gori júliusi távozása óta a klubelnöki szék is üresen áll: az egykori irányító ellen pénzmosás és kábítószer-birtoklás miatt indult eljárás.

A csapat tavaly megvált Gabriel Batistutától, idén nyáron pedig két sztár, Francesco Toldo és Rui Costa eladásával próbált javítani helyzetén. Azóta eladták még a cseh Tomas Repkát is, s ezt a játékosok már nem hagyták szó nélkül. Angelo Di Livio, a csapatkapitány szerint a firenzei fiatal játékosok még nem kerestek annyi pénzt a futballból, hogy fizetésük nélkül is meg tudjanak élni, nekik immár a megélhetésük forog kockán. Di Livio a játékostársak ultimátumát is közölte a vezetőséggel: ha még egy sztártól megválik a klub (valószínűleg Nuno Gomes lehet a következő áldozat), akkor az egész csapat összecsomagol és továbbáll. Ha azonban talál a klubvezetőség egy hitelező bankot, a probléma - legalábbis rövid időre - megoldódhat.

Juha Pál

Ajánlat: