Vágólapra másolva!
Reiner Calmund, a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának menedzsere szerint Rudi Völler szövetségi kapitány utóda csak külföldi edző lehet a német válogatott élén.

"Ha nem sikerül kiharcolni a vb-részvételt, a szövetség nehezen talál hazai trénert" - mondta Calmund. "Nem akarok tippelni, de Arsene Wenger vagy Johann Cruyff kerülhet szóba, mert ők jól beszélnek németül. Természetesen bízom benne, hogy simán megverjük az ukránokat és még évekig nem kell ezzel a kérdéssel foglalkozni."

A továbbjutás azonban nem bizos, hogy könnyű lesz, három héttel a pótselejtező előtt ugyanis egyre nagyobb gondban van Rudi Völler: Sebastian Deisler után valószínűleg Carsten Jancker és Jens Nowotny játékáról is le kell mondania.

Janckernek edzésen újult ki korábbi lábsérülése, a Bayern München csatára egy hétig biztos nem tréningezhet, ezután döntenek a további kezelésről. Nowotnyt (Bayer Leverkusen) szerdán a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés félidejében le kellett cserélni, mert porczúzódást szenvedett.

Deisler az Egyesült Államokba utazik egy térdspecialistához. A Hertha BSC 21 éves sztárja várhatóan nem kerülheti el a műtétet. Az ukrán-német párharc első mérkőzésére november 10-én Kijevben, a visszavágóra 14-én Dortmundban kerül sor.

Korábban: